Для сталого розвитку [лекція академіка В.П. Кухаря для студентів ФБТ]

З метою якісної підготовки фахівців з вищою освітою та спеціалістів вищої кваліфікації в галузі екобіотехнології і біоенергетики спільним наказом НТУУ “КПІ” та НАН України при Інституті біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України була створена філія кафедри екобіотехнології та біоенергетики.

Створено новий факультет – мiжнародний

Першою важливою подією для Київського політехнічного в новому році стало створення з 1 січня міжнародного факультету, згідно з наказом по університету від 20 грудня.

Навчально-методичний семінар пам’яті професора А.Ф.Чижського

Наприкінці минулого року на інженерно-фізичному з ініціативи завідувача кафедри фізико-хімічних основ технології металів члена-кореспондента НАН України Д.Ф.Чернеги відбувся навчально-методичний семінар, присвячений 95-річчю від дня народження професора А.Ф.Чижського (1910-1974).

22 січня – День соборності України

Українські землі, які стали здобиччю Російської та Австро-Угорської імперій після поразки козацької держави, вперше лише через кілька століть отримали реальний шанс визволитися з неволі і збудувати незалежну українську державу під час Першої світової війни у 1914-1918 рр.

Спiвуча родина

Нині немає українця, який би не чув Гімн України “Ще не вмерла України і слава, і воля”, слова якого написав Павло Платонович Чубинський.

Зустріч через 40 років...

22 грудня до нашої редакції завітав сивочолий чоловік. Привітно посміхаючись, він представився нам: колишній студент КПІ Уткур Гадайбаєв. З часу закінчення КПІ минуло 40 років, і саме в цей день його одногрупники зустрічаються, щоб відмітити цю ювілейну дату.

Кафедра фізичної хімії – 105 років на вістрі прогресу

105 років тому було створено кафедру фізичної хімії КПІ. Як наука й університетська дисципліна фізична хімія тоді тільки зародилася, і кафедра була першою в Російській Імперії. Не тільки назва, але й тематика кафедри здавалася тоді незвичайною.