22 квітня на базі факультету електроніки КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала роботу 40-ва Міжнародна науково-технічна конференція IEEE «ELECTRONICS AND NANOTECHNOLOGY» («Електроніка і нанотехнології») – ELNANO-2020.

Організаторами конференції є Інститут інженерів з електроніки та електротехніки IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers – всесвітня організація, яка існує вже понад століття і об`єднує приблизно 400 тисяч інженерів і дослідників з більш як 160 країн світу) та КПІ ім. Ігоря Сікорського в партнерстві з Американським оптичним товариством OSA (The Optical Society – професійне об'єднання осіб та компаній, що цікавляться оптикою та фотонікою, до його складу входять близько 22 тисяч членів з більш як 100 різних країн), Національним авіаційним університетом, Інститутом фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України та Науково-технологічним комплексом «Інститут монокристалів» НАН України.

Через карантинні заходи конференція проходить в онлайн-режимі, тобто у зовсім новому для таких масштабних наукових заходів форматі. Це накладає на учасників певні додаткові умови, про які організатори заздалегідь повідомили на сайті заходу: у разі включення доповіді до програми конференції, автори мусили представити не лише її тези, але й презентаційний файл з голосовим супроводом. Ці матеріали були розміщені на сайті, і протягом роботи конференції учасники повинні відповідати на запитання своїх колег з інших дослідницьких організацій та країн.

Географія одного з найвідоміших у світі наукового форуму інженерів з електроніки та електротехніки, яким є конференція ELNANO, цього року була не набагато меншою, ніж торік: якщо в 2019 році в ній взяли участь представники 28 країн, то нині – 25! Це пояснюється тим, що конференція ELNANO є одним із головних щорічних наукових заходів у галузі, тож вона є надзвичайно важливою подією для науково-технічного загалу всього світу.

Як розповів голова Програмного комітету конференції академік НАН України Юрій Якименко, на розгляд учасників винесено 185 доповідей з 250 надісланих на її адресу. Ці доповіді вже опубліковані у спеціальному виданні, яке входить до провідних міжнародних наукометричних баз. Науковці працюватимуть у трьох секціях: «Micro- and Nanoelectronics» («Мікро- та наноелектроніка»), «Biomedical Electronics and Signal Processing» («Біомедична електроніка і обробка сигналів») та «Electronic Systems» («Електронні системи») (робочою мовою конференції є англійська, тому назви секцій подаються англійською).

«Дуже важливо, що студентам і аспірантам КПІ ім. Ігоря Сікорського, які здобувають освіту за відповідними спеціальностями, було надано змогу безкоштовно зареєструватися для участі в цій конференції і безпосередньо долучитися до її роботи, – зауважив Юрій Якименко. – Зокрема, для студентів ФЕЛ це додаткова можливість почути про досягнення і проблеми сучасної електроніки безпосередньо від провідних фахівців світу та ще й узяти участь в обговоренні найнагальніших питань галузі».

Заходи в межах конференції проходитимуть упродовж 22–24 квітня. Докладніше про програму та розклад її роботи див. на сайті: http://elnano.kpi.ua/.

Дата події