Солом'янська районна в м. Києві державна адміністрація з нагоди Міжнародного дня студентів відзначила кращих студентів району за високі здобутки у навчанні, науковій роботі та активну участь у громадському житті. Серед нагороджених і студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Знайомтеся – третьокурсник НН ІЕЕ Сергій Приз. Навчається на кафедрі геоінженерії та здобуває ступінь бакалавра за спеціальністю "Гірництво". Відповідально ставиться до навчання, впевнено планує своє майбутнє і серйозно працює задля його втілення. Тож не лише має високу успішність у навчанні, але й проявив себе як молодий активіст – очолив профбюро студентів НН ІЕЕ. Отож регулярно бере участь у різноманітних університетських заходах, залучений до реалізації низки проєктів, спрямованих на допомогу студентській молоді під час воєнного стану. Зокрема, активно працював під час "великого переселення" у студмістечку, є учасником проєкту "Smart Shelter" – створення першого в Україні "розумного" укриття, став одним із лідерів при виготовленні окопних свічок, організованого Профкомом КПІ та зафіксованого в Національному реєстрі рекордів України.

На кафедрі вважають, що Сергій є прикладом кращого сучасного студента, в особі якого поєднується ініціативність, наполегливість та креативність. І це не лише про успіхи в навчанні та громадській роботі. У творчому доробку С.Приза – ще й участь у наукових проєктах НН ІЕЕ. "Він є постійним учасником науково-практичних студентських конференцій, що свідчить про глибокий інтерес до науки та прагнення поглиблювати свої знання й розширювати коло наукових інтересів", – каже завідувачка кафедри геоінженерії професорка Наталя Зуєвська. Зокрема, студент брав участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції "Сучасні проблеми гірництва та будівництва", міжнародному воркшопі "Implementation of "green" and digital technologies in international educational environment" тощо.

"Участь Сергія в таких подіях не тільки поглиблює його розуміння предмета, але й відкриває нові горизонти інновацій та тенденцій у вибраній галузі гірництва, що спрямована на комплексне освоєння підземного простору із застосуванням сучасних гірничих технологій для післявоєнної відбудови", – додає доцентка кафедри геоінженерії Вікторія Вапнічна.
Іноді здається, що деякі студенти володіють здатність навчатися/працювати 25 годин на добу і дев'ять днів на тиждень, так багато встигають зробити. От і Сергій у вільний(!) час підвищував свій професійний рівень у будівельній організації ТОВ "Українська монолітно-будівельна компанія", яка виконує субпідрядні роботи з влаштування фундаментів та монолітно-каркасного будівництва. А наступного року планує пройти стажування в Egis Ertle Engineering – міжнародній компанії з проєктування промислових та інфраструктурних об'єктів.

Його енергія, бажання розвиватися та вдосконалюватися заслуговують на повагу викладачів і студентської спільноти, переконані на кафедрі геоінженерії НН ІЕЕ.

Оксана Вовк, директор НН ІЕЕ