Упродовж травня-липня 2023 року відбулись всі етапи ІІІ Всеукраїнського (національного) конкурсу наукових та навчальних видань "Відкрита наука, сталий розвиток та інноваційні технології".

Два попередні конкурси були проведені в 2020 і 2021 роках. Третій за ліком конкурс відбувся на базі закладів вищої освіти міста Суми із залученням провідних видавництв України. Підтримку конкурсу надали також представники і видавництва країн Євросоюзу.

У конкурсі брали участь представники всіх регіонів України. Він є відкритим для всіх авторів (авторських колективів) наукових та навчальних видань, що є громадянами України. Фізичні та юридичні особи представили наукові та навчальні видання, які конкурсна комісія ретельно перевірила на відповідність високим критеріям відбору, визначеним у Положенні про проведення конкурсу. Особливу увагу було приділено значенню конкурсних робіт для освітнього процесу, наукових досліджень та економіки. Серед номінацій конкурсу були інженерно-технологічні науки, соціально-гуманітарні та економічні науки, агробіологічні та інші.

Приємно повідомити, що в номінації "Інженерно-технологічні науки" цього престижного Всеукраїнського конкурсу Дипломом переможця були відзначені викладачі КПІ ім. Ігоря Сікорського. Авторський колектив у складі доцента кафедри охорони праці, промислової та цивільної безпеки НН ІЕЕ к.т.н. Сергія Андрійовича Гавриша і доцента кафедри атомних електричних станцій НН ІАТЕ к.т.н. Андрія Сергійовича Гавриша за підручник "Охорона праці в галузі телекомунікацій", який має гриф Міністерства освіти і науки України, видання четверте, перероблене і доповнене 2023 р. (попередні видання – 2011, 2014, 2019 рр.) отримав спеціальну відзнаку – Кришталевий кубок.

kpi images - Охорона праці в галузі телекомунікацій

Цей успіх з нагоди святкування 125-річчя з часу заснування автори присвячують нашому славному КПІ. Творчі досягнення Сергія Андрійовича Гавриша, який, на жаль, не дожив до світлої миті успіху, продовжують приносити користь студентам, викладачам, науковцям, фахівцям і просто людям не тільки в Україні, а й далеко за її межами (див. "КП" №16 від 12.05.2016 р., №8 від 15.03.2018 р. та № 31 від 01.11.2018 р.).

Інформація НН ІАТЕ та НН ІЕЕ

Дата події