23 листопада вже в двадцять четверте відбулася щорічна Міжнародна науково-практична онлайн конференція здобувачів вищої освіти та молодих учених "Science and Technology of the XXI Century" ("Наука та техніка ХХІ століття").

У цьому році кількість її учасників склала 375 осіб. Серед них, окрім представників Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" були молоді дослідники з Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, Національного авіа-ційного університету, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, Інституту комп'ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету "Львівська політехніка", Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова.
Учасників щорічного міжнародного наукового форуму привітали декан факультету лінгвістики, голова організаційного комітету, д.пед.н. професорка Зоя Корнєва та завідувачка кафедри англійської мови технічного спрямування №2, співголова організаційного комітету конференції, д.пед. н. професорка Юліана Лавриш.

На конференції були й особливі гості – студенти факультету комп'ютерних наук Орхуського університету (Данія) Асгер Уллерстед Расмуссен і Йоахім Брендборг. У доповіді "Immersive Exploration of Brain Simulation Data" вони представили інноваційні ідеї в галузі віртуальної реальності.

З цікавою презентацією на тему "Information Retrieval as a Way to Search for Common Features in the Text" виступив студент Навчально-наукового фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського Олексій Чалий.

У межах конференції було проведено практичний вебінар на тему "The Quality of Sources and Accurate Referencing in Academic Style", який підготувала доцентка кафедри англійської мови технічного спрямування № 2 факультету лінгвістики КПІ Валентина Лук'яненко.

Учасники працювали і за 10-ма секціями за напрямами: "Інновації в інженерії", "Хімія та хімічні технології", "Теплоенергетика", "Енергетичні технології", "Електроенерготехніка", "Автоматизація електромеханічних систем", "Електроніка", "Природничі науки", "Сучасні інформаційні технології" та "Інновації в суспільних науках".

На секційних засіданнях розглядалися важливі питання в сфері інновацій, фундаментальних і прикладних наук. Було розглянуто використання штучного інтелекту, вплив технологій, можливість використання сонячних батарей як джерела енергії для БПЛА. Велику зацікавленість викликало обговорення нової системи протиповітряної оборони України. На кожній секції доповіді були цікавими та актуальними і практично кожна з них ставала підставою для запитань та обговорень. Тези доповідей, як і самі доповіді, представлялися іноземною мовою (англійською, французькою, німецькою, іспанською, польською). В такий спосіб студенти продемонстрували не лише володіння власною галуззю, а й знання іноземної мови.

Найкращими з-поміж представлених студентських робіт було визнано доповіді Надії Костенко (ФПМ) та Віталія Музичука (ФІОТ) – І місце; Іванни Довбиш (ПБФ) та Олексія Максименка (ФІОТ) – ІІ місце; Костянтина Ляхового, Олександра Петріченка (НН ІАТ) і Романа Колесника (ФІОТ) – ІІІ місце.

Проводити цю конференцію планується і надалі, адже наука – це невід'ємний складник освітнього процесу кожного студента університету.

Алла Фещук, викладачка ФЛ

Дата події