Чи потрібно закладам вищої освіти долучатися до антикорупційних заходів? Це питання, яке за будь-яких, умов повинно отримати позитивну відповідь – так, зобов’язані долучатися до заходів, а також стати еталонами та вказівниками правильних стандартів поведінки.

Той хто хоче жити в комфортній, безпечній та прекрасній країні повинен долучитися до змін, які започатковує та реалізує Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК), а той хто хоче жити у багні – це його вибір.

Сьогодні відбулась зустріч між КПІ ім. Ігоря Сікорського та НАЗК, яка буде стартом ще одного етапу складної та тривалої відбудови майбутнього українського суспільства.

НАЗК вперше запросив до підписання меморандуму про співпрацю заклад вищої освіти, яким став наш улюблений КПІ.

Зустріч відбулась у теплій, по справжньому професійній атмосфері. Спілкування було насиченим та цікавим, оскільки сторони висловили бажання та прагнення до спільної роботи над позитивними змінами в країні. Час відведений на зустріч сплинув дуже швидко і учасники зустрічі не хотіли розходитися, оскільки тем для майбутньої співпраці було окреслено дуже багато:

  • 🔹 спільна підготовка майбутніх фахівців для роботи у НАЗК та для економіки України, що будуть вмотивовані для донесення ідеї доброчесності та антикорупції до свого оточення;
  • 🔹 проходження практики та стажування студентами у підрозділах НАЗК, а також впровадження програм дуальної освіти;
  • 🔹 залучення КПІ до міжнародних антикорупційних проектів та проектів з формування політики доброчесності в Україні;
  • 🔹 впровадження для студентів 1-го курсу модулю з питань формування культури доброчесності та антикорупції;
  • 🔹 започаткування освітньо-професійної програми з підготовки антикорупційних уповноважених.

КПІ був запрошений та надав свою згоду на пілотування впровадження косплаєнс системи, зокрема антикорупційної  в управлінні організаціями, що нещодавно розроблена НАЗК.

На зустрічі були присутні: Олександр Новіков — голова НАЗК, зі сторони Офісу доброчесності: Олександр Стародубцев — заступник керівника апарату НАЗК; Ірина Чаговець — керівник Управління просвітницької роботи та навчальних програм; Людмила Слива — заступник керівника управління - керівник відділу просвітницької роботи Управління просвітницької роботи та навчальних програм, Ганна Ткаченко — провідний спеціаліст відділу просвітницької роботи Управління просвітницької роботи та навчальних програм, а також Анна Ковтуненко — керівник ІТ, Ігор Хохич — керівник апарату НАЗК та зі сторони КПІ ім. Ігоря Сікорського Ректор Михайло ЗГУРОВСЬКИЙ та уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції Яна Цимбаленко.

Враження від зустрічі надихаючі!

Сподіваюсь, що студенти будуть небайдужі, приєднаються та допоможуть побудувати прекрасну, безпечну та комфортну Україну.

Дата події

НАЗК Офіс генпрокурора НАБУ



офіс доброчесності НАЗК