КПІ, колись суто чоловічий навчальний заклад, з роками розквітнув прекрасними жіночими обличчями. Тепер розумні чарівні студентки заповнюють факультети, а прекрасні пані викладачі й науковиці представлені на всіх рівнях і посадах.

Нещодавно ректор КПІ Михайло Згуровський зазначив: «На високому рівні було організовано роботу підрозділів ...ФММ (декан М.О.Кравченко), ФБТ (декан Т.С.Тодосійчук), ХТФ (декан О.В.Лінючева)...», спрямовану на організацію необхідних заходів з життєдіяльності підрозділів, забезпечення потреб громадян, які перебувають в укриттях КПІ, та ін.

Чи випадково, чи так мало бути, але в останньому мирному номері газети «Київський політехнік», якому не судилося бути надрукованим у Харкові (там міститься друкарня, що виграла тендер на друк нашої газети), перша шпальта була присвячена саме розповіді про факультети, які очолюють Марина Олександрівна Кравченко та Тетяна Сергіївна Тодосійчук. Тепер вони серед тих, кому висловлює особливу подяку оперативний штаб реагування та забезпечення життєдіяльності університету за організацію та надання фінансової підтримки та забезпечення продуктами харчування людей, які перебувають в укриттях.

А хіба можна не згадати в цьому контексті головної бухгалтерки університету начальниці департаменту економіки та фінансів Людмили Григорівни Субботіної, яка разом зі своїм колективом в надзвичайно важких умовах змогла забезпечити вчасну виплату стипендій студентам і аспірантам та виплату в повному обсязі зарплат працівникам університету, й в ці дні постійно вирішує найскладніші задачі забезпечення фінансової діяльності університету.

І, звісно, ми маємо подякувати за величезну напружену працю проректорці КПІ з навчальновиховної роботи Наталії Валеріївні Семінській Саме вона є рушієм вирішення великих і малих проблем студентів та аспірантів, які залишилися в університеті, від організації (спільно з директором студмістечка Олександром Іщенком) їхнього побуту в нових умовах до налагодження контактів зі студентською поліклінікою тощо.

Насправді, варто було згадати ще багатьох і багатьох наших працівниць, бо кожна з них на своєму місці виконує дуже важливу для університету та київських політехніків роботу. Дякуємо вам, дорогі наші колеги. І з початком весни!