Напередодні початку нового навчального року в КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала роботу власна університетська телестудія. Вона працюватиме в історичному корпусі №1. Відтепер політехніки мають майданчик для інтерв'ю з цікавими особистостями, обговорення найнагальніших питань, експериментів з форматами трансляцій і реалізації відеопроєктів. На глядачів чекають прямі ефіри з гостями та викладачами університету, нові навчальні програми, інформація про перебіг життя в університеті з перших уст.

Гостем першої передачі, що транслювалася зі студії в день її відкриття 31 серпня, був ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський. Він розповів про особливості освітнього процесу під час війни, про результати цьогорічної вступної кампанії, про підсумки року, що завершився, про організацію наукових досліджень у КПІ, про проблеми, з якими вперше з часів Другої світової війни зіткнувся університет, і про те, як вони долаються, та багато про що ще.  Також гостями студії стали волонтери, які брали активну участь в організації та забезпеченні "великого переселення", тобто  переміщення  студентів з тих гуртожитків, які не обладнані укриттями, до тих, що мають все необхідне для того, щоб гарантувати мешканцям  безпеку. Програму цю в запису можна подивитися на університетському сайті.

 Михайло Згуровський

Провели перший ефір студенти університету Дар’я Фисун (ФЛ) та Іван Загорулько (ФЕЛ). До речі, саме студенти вестимуть передачі й надалі. На посади ведучих було оголошено кастинг, і охочих спробувати свої сили в цій справі виявилося в університеті неочікувано багато. Причому це не лише студенти,  які навчаються в Навчально-науковому видавничо-поліграфічному інституті за спеціальністю "Журналістика", але й ті, хто здобуває вищу освіту в НН ММІ, НН ІЕЕ, НН ІАТ та в інших інститутах і на факультетах КПІ. Звичайно, всіх, хто спілкуватиметься з гостями за студійним столом, перед цим навчатимуть. У пресслужбі працюють люди, які мають за плечима не один рік роботи  на центральних телеканалах,  – на ICTV, 5 каналі, 1+1, СТБ і телеканалі "Київ", – отож їм є чим поділитися з майбутніми колегами.

Студія має стильний і сучасний дизайн. Як повідомила нашій газеті пресслужба, його розробляли власними силами, адже послуги сучасних дизайнерських компаній коштують недешево, особливо для бюджетної установи, якою є університет. Тим-то малювали ескізи, змінювали та доповнювали варіанти оформлення студії самі працівники пресслужби спільно зі студентами. Навіть дизайнерський стіл розробили та намалювали самі! А фарбували студію в корпоративні синій та білий кольори університету, штукатурили, прокладали нову електропроводку, зварювали і монтували ферми для освітлювального обладнання працівники господарських підрозділів КПІ. 

Студія має дві зони, але за потребою їх кількість може бути збільшеною до трьох.  Щоправда, в день відкриття використовувалася лише одна – повністю готова. Дві інші поки що перебувають у стадії розробки. Планується оголосити конкурс серед студентів на кращий варіант їхнього оформлення. Головна вимога – щоб було комфортно для студентів, стильно та молодіжно.

Звісно, нова студія використовуватиметься не лише для запису і трансляції передач, підготовлених КПІмедіа, але й для проведення занять і практики для студентів, які здобувають фах журналіста або навчаються на інших факультетах, випускники яких можуть працювати на телебаченні.

Прямі ефіри з нової студії проводитимуться регулярно. Їх трансляція відбуватиметься на сайті університету і на всіх офіційних Інтернет-ресурсах КПІ.

Отож у новий навчальний рік КПІ увійшов з новим майданчиком для творчості й втілення найкреативніших студентських задумів!