Біля корпусів №№ 1 і 6 КПІ ім. Ігоря Сікорського тепер росте виноград. Це – подарунок від Секції вихованців КПІ в Польщі.

З пропозицією на честь відзначення 100-річчя громадської організації, що об'єднує польських випускників університету, посадити в КПІ виноград, який є символом життєвої сили та достатку, наприкінці травня звернулося до проректора з міжнародних зв'язків Сергія Сидоренка її керівництво.

Ідею прикрасити рідний університет із вдячністю підтримали проректори Вадим Кондратюк і Наталя Семінська, студенти і співробітники ДМС та Українсько-Польського центру університету.
Саджанці лози привіз і передав університету представник Секції Андрій Ярошевський. Він також поділився з фахівцями департаменту господарської роботи КПІ власним багаторічним досвідом висаджування та вирощування винограду. А 16 червня представники департаментів міжнародного співробітництва, господарської роботи та навчально-виховної роботи, студенти Навчально-наукового механіко-машинобудівного інституту разом з ним висадили рослини у відкритий ґрунт.
Як розповіла "Київському політехніку" заступниця директора Українсько-Польського центру КПІ Анна Біднюк, це виноград стійкого до наших кліматичних умов сорту "Ізабелла". Висаджено 15 кущів. Коли вони розростуться, для них буде споруджено спеціальні шпалери. А вже за три роки можна буде очікувати першого врожаю.

Дата події