124 роки минуло з дня закладення першого каменя Головного корпусу КПІ. Понад століття наша альма-матер — центр амбітної молоді й наукової спільноти, технічного розвитку й інновацій.

За свою історію університет пережив немало потрясінь: дві світові війни, кілька революцій, зміни режимів. Один з найважчих викликів постав перед ним нині, у часи повномасштабної російсько-української війни. Та попри все — ми працюємо на благо своєї країни, як і завжди.

Віримо в нашу Перемогу! Скоро ми неодмінно повернемося до навчання в аудиторіях. А поки — працюємо разом на фронті знань.

До ювілею університетський YouTube-канал КПІмедіа започаткував цикл документальних фільмів про видатних випускників і викладачів нашої альма-матер.

Перша серія присвячена геніальному авіаконструктору Костянтинові Калініну. Він створював літаки, виконані за аеродинамічною схемою «літального крила», що лягло в основу надзвукової авіації майбутнього.

Довгі роки ім’я генія було засекречено. Він став жертвою тоталітарного радянського режиму: останні роки життя провів у катівнях НКВС. Після допитів і тортур Костянтина Калініна розстріляли.

🎥 Про невідомі сторінки життя видатного політехніка — дивіться у документальному фільмі.

Дата події