На початку літа в селищі Коблево Миколаївської області відбулися традиційні ІХ літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту з волейболу, присвячені пам'яті М.М.Баки. У турнірі взяли участь і ветерани волейболу КПІ ім. Ігоря Сікорського у вікових категоріях 70+, 75+ та 80+. Змагання проводяться Асоціацією ветеранів волейболу України під патронатом Міністерства молоді та спорту України. Їх метою є сприяння реалізації державної політики у сфері фізичної культури та спорту й популяризації здорового способу життя та спортивного довголіття населення України. Тож, підтримуючи заходи уряду щодо збереження здоров'я нації, ветерани-волейболісти Київської політехніки постійно долучаються до цих змагань. Ректорат та профспілкова організація університету піклуються про команди, забезпечуючи їм належну матеріально-технічну базу для тренувань.

Як наслідок, команда ветеранів волейболу у віковій категорії 75+ протягом чотирьох років поспіль була лідером змагань, навічно завоювавши Кубок України. Не відставали і ветерани 80+, які протягом 2018 та 2019 років були чемпіонами у своїй віковій категорії. Цьогоріч шанувальників волейболу порадувала команда 70+, яку очолює д.т.н. Михайло Абдулін. У завзятій боротьбі політехніки посіли 4-те місце, поступившись у фінальній частині змагань збірній з Одеси. За високі спортивні досягнення імена тренера команди професора Івана Васильовича Бейка та волейболістів з найкращих в Україні "професорських команд КПІ" внесено до книги Федерації ветеранського волейболу "Кращі турніри ветеранів волейболу в Україні" як багаторазових володарів Кубка України.

Спортивні успіхи є результатом регулярних тренувань наших завзятих волейболістів, які переконані, що спорт – то потужне джерело здоров'я і творчої енергії. А ще активне фізичне довголіття сприяє успішній науковій роботі. У цьому році наші команди виступали в "омолодженому складі" та традиційно повернулися з перемогами: команда ветеранів 80+ завоювала друге місце, а команда "молодших" – 75+ перемогла дуже сильну команду з Дніпра і зайняла третє місце. Спортсменів – ветеранів волейболу КПІ ім. Ігоря Сікорського нагородили дипломами та медалями.

Михайло Абдулін, д.т.н.

Дата події