Цей рейтинг уже вчотирнадцяте склав журнал "Деньги". Для оцінювання упорядники рейтингу поділили провідні українські виші на шість фахових категорій: гуманітарні, технічні, юридичні, економічні, будівельні та аграрні.

Головну роль у визначенні кращих університетів відіграє думка роботодавців. Саме вони, як від-мічають упорядники рейтингу, визначали позицію вишу в списку. Кожному із закладів вищої освіти роботодавці могли поставити одну з чотирьох оцінок (або привлас¬нити своє проміжне значення). Мінімальна "0" означає "я, швидше за все, на роботу не візьму". Трохи вищою є "2", яка засвідчує згоду прийняти на роботу, якщо немає альтернативи, але на зарплату, нижчу за середньоринкову для даної категорії фахівців. Оцінку "5" упорядники рейтингу радили ставити тоді, коли роботодавець не проти такої кандидатури і може взяти на зарплату, яка дорівнює середньоринковій для даної категорії фахівців. Ну а найвище значення – "10", є визнанням готовності роботодавця взяти на роботу випускника на зарплату, вищу за середньоринкову для даної категорії фахівців.

Національний технічний університет України "Київський полі¬технічний інститут імені Ігоря Сікорського" вкотре обійняв першу сходинку переможців у категорії "Рейтинг ЗВО за технічними спеціальностями". У першу п'ятірку, за оцінками роботодавців, також увійшли НТУ "Харківський політехнічний інститут", Національний університет "Львівська політехніка", Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Національний авіаційний університет (Київ).

Наш університет також отримав високі місця ще у двох категоріях: друге – у категорії "Рейтинг ЗВО за будівельними спеціальностями" (тут, очевидно, враховувалися насамперед випускники, діяльність яких пов'язана з енергетикою та прокладанням на об'єктах електромереж, але не лише вони) і п'яте – у категорії "Рейтинг ЗВО за економічними спеціальностями".

Докладніше про рейтинг роботодавців, цьогорічні особливості його складання й переможців див. статтю в журналі "Деньги" від 26 березня "Рейтинг вузов-2021: Где лучше всего работать и учиться"

Дата події