Заключний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту студентських наукових робіт у галузі "Нафтова та газова промисловість" 2018/2019 н.р. було проведено в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу 26–28 березня 2019 р. Кращі ініціативні науковці з лав студентської молоді з різних технічних ЗВО України представили свої роботи та креативні ідеї для вирішення проблем і покращення роботи нафтогазової галузі.

Загалом у конференції-захисті своїх наукових робіт узяли участь 65 учасників з 25 вишів України. Компетентні комісії з оцінювання робіт працювали в 4 номінаціях: нафтогазова інженерія та обладнання нафтогазової галузі; енергоефективність, вимірювальні та інформаційні технології в нафтогазовій промисловості; економіка та управління в нафтогазовому комплексі; геологія, геофізика, екологія та геотуризм.

За підсумками роботи комісії магістрант кафедри приладів і систем неруйнівного контролю ПБФ Олександр Повшенко (керівник –  проф. А.Г.Протасов) посів І місце в номінації "Енергоефективність, вимірювальні та інформаційні технології в нафтогазовій промисловості". Він запропонував цікаве інженерне рішення модернізації ультразвукових дефектоскопів, яке дозволить підвищити інформативність контролю та зменшити габарити приладу. Впровадження запропонованого рішення надасть можливість автоматизувати процес зняття та обробки даних і підвищити точність контролю стану нафтогазових трубопроводів.

Щиро вітаємо магістранта з перемогою в конкурсі та бажаємо подальших успіхів у науковій праці.

Інф. ПБФ

Дата події