19 червня в КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочався фінальний семінар університетів - учасників проекту «Створення сучасної магістерської програми в галузі інформаційних систем» («MASTIS - Establishing Modern Master-level Studies in Information Systems») за програмою ЄС ERASMUS+.

Основною метою цього проекту є вдосконалення магістерської програми з інформаційних систем відповідно до потреб сучасного суспільства та світового ринку праці. MASTIS має надати можливість країнам-партнерам та університетам ЄС модернізувати освіту в галузі інформаційних систем на основі орієнтованих на студента принципів навчання, співпраці між університетами та підприємствами і сучасних підходів до освіти.

У відкритті семінару взяли участь заступник Міністра освіти та науки України Юрій Рашкевич, Віце-президент Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Наталя Стукало, керівник Національного ERASMUS+ офісу в Україні Світлана Шитікова, перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського з навчально-виховної роботи Петро Киричок та інші.

Основними учасниками зустрічі є, звісно, представники університетів, які беруть участь у проекті, – Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного університету «Львівська політехніка», Вінницького національного технічного університету, Херсонського державного університету, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», а також представники європейських вишів – університетів Каунасу (Литва), Марібору (Словенія), Люм’єр Ліон2 (Франція), Агдера (Норвегія), Риму (Італія), Люлео (Швеція), Донья Гориця та Медітерраніан (Чорногорія, Подгориця) та інших. Упродовж двох днів вони обговорюватимуть практики співпраці з ІТ-бізнесом у частині формування компетентностей студентів магістратури – майбутніх фахівців у галузі інформаційних систем, представлятимуть результати роботи в проекті «MASTIS» у розрізі робочих пакетів та внески в проект університетів-учасників, а також питання впровадження новітніх освітніх технологій та пілотування навчальних дисциплін, які є ключовими у підготовці магістрів з відповідних спеціальностей. Крім того, представники університетів-партнерів розкажуть про підготовку до акредитації освітньої програми і про плани подальшої роботи.

На фото: учасники семінару

Дата події