27–31 травня на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшов Міжнародний тиждень тренінгу для університетів-партнерів за програмою кредитної мобільності "Erasmus+" (КА1) (ІСМ – International Credit Mobility"). Організували його ДНВР спільно із ДМС. У заході взяли участь 15 делегацій європейських університетів-партнерів КПІ ім. Ігоря Сікорського за проектами програми "Erasmus+"  (КА1) з Норвегії, Італії, Люксембургу, Німеччини, Великої Британії, Франції, Польщі, Туреччини, Чехії. Також були запрошені представники з Національного офісу "Erasmus+" в Україні. Мета міжнародного тижня тренінгу полягала в обміні досвідом виконання проектів програми "Erasmus+" (КА1), поглибленні процесів інтернаціоналізації університету, організаційній та методичній допомозі співробітникам підрозділів КПІ ім. Ігоря Сікорського, відповідальним за участь у проектах кредитної мобільності програми "Erasmus+", встановленні прямих контактів з партнерами КПІ за проектами міжнародної академічної студентської мобільності та напрацюванні пропозицій для нових проектів програми "Erasmus+" (КА1), підготовці нових проектних заявок з університетами-партнерами.

На сьогодні КПІ ім. Ігоря Сікорського має 64 проекти із 25 країнами Європи за програмою "Erasmus+" (КА1).

У межах Міжнародного тижня тренінгу було проведено низку заходів.

"Erasmus+"-партнери виступили з презентацією своїх університетів – це Університет Південно-Східної Норвегії, Університет Палермо, Університет м. Люксембург, Магдебурзький університет імені Отто-фон-Геріке, Університет Ворика, Університет Лотарингії, Варшавський університет екології та управління, Чеський технічний університет у м. Празі, Сілезький університет технологій, Вища школа у м. Мерзебург, Університет м. Думлупінар.

Крім того, було проведено воркшоп з обговоренням актуальних питань програми "Erasmus+", а саме:

  • обмін досвідом роботи університетів-партнерів з питань участі молоді у міжнародних програмах розвитку лідерських якостей;
  • визнання результатів навчання;
  • відкриття конкурсу, відбір учасників, електронний документообіг;
  • як заохотити магістрів та аспірантів брати участь у програмі "Erasmus+";
  • мобільність та підтримка іноземних студентів;
  • поширення результатів програми "Erasmus+".

Одним із помітних заходів програми став "Erasmus+"-освітній ярмарок, на якому студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського мали змогу ознайомитись з європейською системою освіти, поспілкуватися з партнерами про особливості навчання  за кордоном.

Були організовані зустрічі в інститутах і на факультетах КПІ ім. Ігоря Сікорського: ФЕЛ, Спільний факультет машинобудування, ММІ, ФІОТ, ФММ, ФЛ, ІЕЕ, ФЕА, ІПСА, ПБФ, ФБТ. За результатами перемовин було представлено інформацію про досягнуті домовленості щодо спільної участі в майбутніх проектах "Erasmus+" (KA1), перспективи співпраці між КПІ ім. Ігоря Сікорського та університетами-партнерами за іншими напрямами (спільні наукові проекти, програми подвійної аспірантури та подвійних дипломів та ін.).

31 травня  відбулася підсумкова зустріч учасників тренінгу. Участь у ній взяли проректор з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко і проректор з науково-педагогічної роботи  професор Петро Киричок. Члени делегацій університетів-партнерів і представники факультетів та інститутів КПІ ім. Ігоря Сікорського надали інформацію про проведені перемовини і досягнуті домовленості щодо перспектив співпраці між КПІ та університетами-партнерами та їхньої спільної участі в майбутніх проектах "Erasmus+" (KA1), а також за іншими напрямами (спільні наукові проекти, спільні навчальні курси англійською мовою, програми подвійної аспірантури та подвійних дипломів та ін.).

В останній день тижня тренінгу учасникам були вручені сертифікати за успішне проведення заходу і здійснену роботу з укладання нових угод між університетами-партнерами.

За інф. департаментів міжнародного співробітництва та навчально-виховної роботи

Дата події