21 січня 2019 року відбулося чергове засідання Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського.

На початку засідання головуючий ректор М.З.Згуровський привітав ювілярів: завідувача кафедри радіоконструювання та виробництва радіоапаратури радіотехнічного факультету д.т.н., професора Євгенія Андрійовича Неліна та завідувача кафедри теоретичної електротехніки факультету електроенерготехніки та автоматики д.т.н. Миколу Яковича Островерхова.

Після цього ректор вручив атестати професора професору Інституту енергозбереження та енергоменеджменту д.т.н. Аліні Олегівні Дичко та професору факультету лінгвістики д.філол.н. Ларисі Іванівні Тараненко.

Першим було заслухано питання про затвердження правил прийому до університету на 2019 рік. Доповідав перший проректор Ю.І.Якименко. Юрій Іванович повідомив терміни вступної кампанії для вступу на 1-й та 5-й курси, надав інформацію щодо коригування максимальних обсягів державного замовлення конкурсних пропозицій, а також щодо конкурсного відбору осіб, які вступають на навчання для здобуття ступеня доктора філософії.

Далі було розглянуто питання про підсумки роботи департаменту перспективного розвитку університету у 2018 році та завдання на 2019 рік. Доповідав проректор О.М.Новіков. Олексій Миколайович поінформував про функції та завдання департаменту, визначив перелік робіт, спрямованих на практичну реалізацію "Стратегії розвитку КПІ ім. Ігоря Сікорського на період 2012–2020 роки". Окрім того, він доповів про результати робіт з інформатизації університету, динаміку розвитку майнового комплексу та інвестиційних проектів з 1992 по 2018 рік. Розглянувши та обговоривши питання участі університету в інвестиційних проектах, члени Вченої ради відзначили прозорість та обґрунтованість ухвалених рішень інвестиційної комісії та проголосували за засудження дій, спрямованих на дискредитацію університету. 

Наступним було заслухано питання про підсумки міжнародної діяльності у 2018 році та завдання на 2019 рік. Доповідав проректор С.І.Сидоренко. Сергій Іванович повідомив про структурно-організаційну перебудову системи менеджменту міжнародної сфери через інтернаціоналізацію університету, назвав основні міжнародні заходи, що пройшли в університеті, охарактеризував міжнародну діяльність підрозділів, звернув увагу на проблеми на шляху розвитку міжнародної діяльності.

Насамкінець були розглянуті конкурсні питання і поточні справи.

Дата події