Прапор, що його київські політехніки, які воювали на сході України, пронесли крізь бої та вогонь, передано в дар університету.

17 липня на засіданні ректорату КПІ імені Ігоря Сікорського ветеран АТО, випускник факультету соціології і права Богдан Кушнір передав університету прапор, на якому фарбою виведено назву нашого вишу. Цей прапор він та його найближчий друг і побратим, також студент факультету соціології і права КПІ Владислав Дюсов, який загинув 31 травня 2015 року, зберігали у найтяжчі місяці війни. Саме на тлі цього прапора за день до загибелі Владислава у селищі Широкине було зроблено і останній знімок, на якому друзі разом.

«Цей прапор є для нас дуже важливою реліквією, – сказав, дякуючи Богданові Кушніру під час передачі прапора ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський. – Він займе гідне місце в спеціальній експозиції університету, присвяченій захисникам Вітчизни - київським політехнікам». Ректор також вручив Богдану подяку Вченої ради і книгу з історії КПІ імені Ігоря Сікорського.

«Для батьків, друзів, ветеранської спільноти й тих хлопців, які й досі там, ваша увага і підтримка мають дуже велике, неоціниме значення, – зауважив у відповідь Богдан Кушнір. – Це свідчить про те, що фронт і тил дійсно разом, і що ми спільно йдемо до перемоги».

Дата події