Першокурсниця інженерно-хімічного факультету Катерина Бондаренко стала переможцем конкурсу "Таланти КПІ" в номінації "Живопис". Її пейзажі, представлені на виставці, привернули увагу якоюсь наче загадковістю та прихованим змістом. Як незакінчене речення. По них не ковзнеш поглядом, пробігаючи на перерві з бутербродом, роботи спонукають зупинитися і заглибитися в зображений на картоні світ. 

Студентського досвіду у Катерини ще малувато, події вона сприймає із захопленням та з радістю занурюється у різнобарвне молодіжне середовище. "Навчаюсь за спеціальністю "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології", – розповідає про себе дівчина. – В університеті мені дуже подобається. Звісно, не легко: нові предмети, викладачі, але цікаво. Кожного дня відкриваю для себе щось нове. Та й сама атмосфера в КПІ надихає. Мене оточують творчі молоді люди, вони постійно щось винаходять, втілюють свої мрії, проекти в реальність. Коли навколо такі друзі, не хочеться відставати, прагнеш вдосконалювати себе, свої навички та вміння".

Крім навчання, Катерина має різнобічні вподобання: займається легкою атлетикою, в музичній школі 10 років навчалася гри на фортепіано, полюбляє малювати олійними фарбами.

Робота Катерини Бондаренко на конкурс Таланти КПІПотяг дівчини до малювання випадково помітив професійний художник років шість тому. Він так детально й захоплююче розповідав про секрети майстерності, що після спільних етюдів та кількох майстер-класів Катерина повірила у свої можливості й почала створювати власні полотна, які цього року і презентувала на конкурсі "Таланти КПІ". Так небайдужа людина, наділена даром митця та педагога, запалила іскру творчості, результатами якої ми й насолоджувалися під час виставки.

Дівчина охоче поділилася секретами своєї творчості: "У мене часто запитують друзі, знайомі, чому ж я не вступила до художнього ВНЗ? На що я відповідаю, що малюю лише тоді, коли з'являється натхнення. Одні картини створюються за години чи кілька днів, так би мовити на одному подиху,  а інші – за місяці. Ось, наприклад, "Прибій" (розмір 60х80). Ця картина створювалася майже три роки. Хотілося вималювати кожен сантиметр, кожну деталь, щоб вона здавалася максимально "живою". 

Трапляються й курйозні чи магічні ситуації, як ось з "Грозою" (розмір 40х60). Я довго думала, як її намалювати. Нарешті повністю уявила, якою вона має бути. Взяла фарби, пензлі, й уся картина "народилася" буквально за кілька днів, але не виходила одна важлива деталь – блискавка. Як я не старалася – вона виглядала несправжньою. Тож починала знову і знову. Якось уночі у мене  виникло нестримне бажання нарешті допрацювати її. І  вийшло дивно. Несподіваний порив вітру з великим шумом повалив мої картини та всі художні матеріали, неначе й грім загуркотів. Отак на підлозі я й закінчила свою роботу".

Студентка активна і в громадському житті, бере участь у молодіжних заходах, зокрема – "Молоді дипломати майбутнього", який проходив у Республіці Польща. "Міжнародні проекти дозволяють розширити світогляд, вдосконалити практичні навички з англійської, побачити, як люди живуть в інших країнах, та обмінятися з ними досвідом", – ділиться активістка.

У майбутньому Катерина мріє стати успішною людиною та  отримати престижну роботу в ІТ сфері. Також хоче подорожувати світом та відкривати для себе його розмаїття.