За підсумками мистецького конкурсу "Таланти КПІ" кращими визнали живописні роботи доцента кафедри нарисної геометрії і комп'ютерної графіки Т.В.Гнітецької. Свої полотна Тетяна Віталіївна демонструє в КПІ вже кілька років поспіль. І хоча "на художника" професійно не вчилася, жодного разу не залишилася без нагород. У 2013 р. – третє місце в номінації "Живопис", у 2014 р. – друге, і от, нарешті, в 2015 р. – перше.

Тетяні з дитинства подобалося розмаїття кольорів. У кожній порі року вона знаходила неповторні відтінки. Особливо її радувало літо. Зелений, синій, голубий надихали і наче підштовхували, провокували взятися за пензля й відтворити побачене. Дівчина із задоволенням почала відвідувати заняття художньої студії при Будинку художника. Несміливі вправи з часом набували довершеності.

Акварельні замальовки з альбому поступово переміщалися на стіни квартири та в подарунок друзям. Малювала більше по пам'яті. Мальовничі куточки, міські замальовки – її улюблені теми. Довго вагалася, перш ніж показати свої твори на публіку. Та наш глядач вдячний і доброзичливий. Ми радіємо, що наші викладачі та співробітники мають такі гарні й корисні захоплення. Відтворюють красу навколишнього світу – такого прозорого і трепетно-ніжного – і щедро діляться з нами своїм баченням.

Вдало складається і професійна кар'єра Тетяни Віталіївни. Випускниця ФЕТ, вона успішно працювала над кількома архітектурними та дизайнерськими проектами. Зокрема, за її ескізами виготовлено ковані ворота церкви Іоанна Богослова на Осокорках. На моніторах у потягах метро саме знімком цієї церкви ілюстрували станцію "Славутич". Також за ескізами Т.В.Гнітецької побудовано Святотроїцький храм у Броварах, за що автор отримала орден Агапіта Печерського ІІ ступеня з рук Святійшого Патріарха Володимира Сабодана.

Зацікавленість Тетяни Віталіївни красою фрактальної геометрії, де природні явища і об'єкти описуються чіткими математичними формулами, вилилася в наукову роботу, яку успішно захистила в 2002 р. і яка відкрила новий напрям досліджень у прикладній геометрії. Багато довелося помалювати і при створенні електронного інтерактивного підручника з нарисної геометрії для дистанційного навчання. Вже близько десяти років студенти перших курсів нашого університету мають можливість у вільному доступі вивчати курс за інтерактивною анімацією. Ще один авторський курс з комп'ютерного моделювання Т.В.Гнітецька створила для старшокурсників кафедри архітектури та комп'ютерного дизайну НАУ, де викладала близько семи років.

Тож хочеться побажати невтомній трудівниці творчого натхнення, вдячних учнів та нових зустрічей на мистецьких виставках.