На Сході України триває Антитерористична операція, і волонтери із числа київських політехніків намагаються допомагати нашим бійцям. Про останні новини зі штабу "Волонтерського батальйону КПІ" розповідає заступник з організаційних питань штабу, провідний інженер ННК "ІПСА" Олена Бєляєва.

Волонтер з ТЕФ Максим Ляшенко на курсах з вивчення мови Java допомагав пораненим підготуватися до вступу у вищі навчальні заклади. Крім того, він підготував пропозиції щодо внесення змін до закону про вступ учасників АТО до ВНЗ і передав його в одну із депутатських груп Верховної Ради для врахування під час підготовки відповідних законопроектів. А ще, оскільки минулого року учасники АТО вступали до ВНЗ на загальних підставах, одному із вступників на ФСП (де для нього не було бюджетного місця) за рахунок зібраних коштів волонтери оплатили навчання за 2,5 місяця, доки Міносвіти вирішувало питання про його переведення на бюджетну форму навчання. І зараз, коли цей студент знову повернувся на фронт і, отже, комфортних умов підготовки до сесії не має, волонтери надсилають йому необхідні матеріали електронною поштою.

Звісно, як і раніше, волонтери відвідують госпіталь і чим можуть допомагають пораненим. Там нині особливо потрібні матеріали і книги для навчання та допомога в освоєнні програмного забезпечення. Не забувають політехніки і про допомогу в проведенні ремонту обладнання госпіталю.

Почали члени "Волонтерського батальйону КПІ" працювати і за іншими напрямами. Це виготовлення маскувальних сіток, зимових маскувальних костюмів і браслетів, які за хвилину розпускаються у міцну мотузку, що може витримати навіть вагу людини. А волонтер з ІФФ Валерій Самарай закінчує роботу зі складання недорогого безпілотника – квадрокоптера, який невдовзі буде передано в один з підрозділів на Сході України.