До НДЧ почали надходити відгуки провідних науковців України на опубліковані та апробовані в науково-навчальній практиці посібники, підручники, монографії, висунуті радами факультетів на здобуття щорічної премії НТУУ "КПІ" в конкурсі на кращий підручник, навчальний посібник, монографію.  

Серед перших – відгуки на спільну українсько-болгарську монографію "Наноэлектроника" в 2-х книгах: Кн. 1. "Введение в наноэлектронные технологии", Кн. 2. "Наноструктурированные материалы и функциональные устройства". Це видання побачило світ за рішеннями вчених рад Національного технічного університету України "КПІ" та Інституту електроніки Академії наук Болгарії. Автори монографії О.В. Богдан, В.М. Співак, О.М. Шмирьова, Ю.І. Якименко (НТУУ "КПІ") та Е.Г. Колева, Г.М. Младенов (АН Болгарії, Інститут електроніки). 

Рецензенти відзначають, що монографія викликала велику зацікавленість викладачів і студентів провідних університетів країни. Крім того, вона є надзвичайно актуальною з огляду на стрімкий розвиток цього перспективного  науково-технічного напряму. Так, у відгуку проректора Донецького національного технічного університету проф. Є.О.Башкова та завідувача кафедри електронної техніки проф. А.А.Зорі підкреслюється, що спільну українсько-болгарську монографію "Наноэлектроника" присвячено пріоритетному напряму розвитку сучасної світової науки і техніки, що його у  спільному наказі МОНУ та НАНУ № 1066/609 "Про затвердження основних наукових напрямів та найважливіших проблем фундаментальних досліджень в Україні" виділено у два окремі рядки: розділ 1.4.5. "Нанофізика і нанотехнології" і розділ 1.6.5. "Наноструктурні (нанодисперсні, нанокристалічні) матеріали".

Автори підготували та видали монографію з узагальненням результатів власних найбільш значущих досліджень, опублікованих у наукових виданнях. На них видано понад 55 патентів України і Болгарії. Тож ще на етапі обговорення доцільності підготовки видання автори знайшли підтримку науковців Республіки Болгарія та Академії наук цієї країни, де також є розуміння актуальності цього наукового напряму. Цей факт особливо підкреслюється у відгуку заступника директора Інституту електрозварювання ім. О.Є. Патона НАН України академіка  НАН України І.В. Кривцуна, в якому підтримано думку про "світову актуальність розвитку наноелектроніки".

За час, що пройшов з моменту виходу з друку, матеріали монографії знайшли впровадження і подальший розвиток у навчальному посібнику "Наноелектроніка" (2013 р.) та підручнику "Основи наноелектроніки" (2014 р). Вони є не лише корисними для студентів, які вивчають відповідні дисципліни, але й допомагатимуть науковцям, фахівцям та викладачам у наукових дослідженнях та при розробці технологій створення електронних пристроїв і компонентів, синтезу нових матеріалів для сучасної наноелектроніки. Академік НАНУ І.В. Кривцун також відмітив, що матеріали монографії частково знайшли розвиток у спільній українсько-молдовській монографії "Notiuni generale despre micro- si nanoelectronica moderna", виданій за участю авторів з НТУУ "КПІ" румунською мовою у видавництві АН Молдови в 2013 р.

Проф. Є.О. Башков підкреслив, що завдяки опублікованим монографіям НТУУ "КПІ" нагороджено золотою медаллю Міжнародної виставки "Сучасні заклади освіти-2014" за перемогу в конкурсі експонатів у номінації "Діяльність наукових установ у розвитку міжнародної співпраці".

Важливим є осмислення авторами стану галузі та обґрунтування рекомендацій з вибору стратегічних напрямів розвитку нанотехнологій і наноматеріалів; створення платформ для об'єднаного міждержавного координованого використання наукових, технологічних та освітніх ресурсів, що відкриває шлях до перспективного співробітництва в таких програмах, як "Горизонт-2020".

Отже, на думку рецензентів, автори монографії зробили вагомий внесок у розвиток сучасної електроніки та фізико-технологічних засад мікротехнологій, що, без сумніву, допомагає науковцям, фахівцям, викладачам і студентам вищих технічних закладів оволодівати та розширювати свої знання та навички. Що, у свою чергу, дозволяє вважати монографію "Наноелектроніка" в 2-х книгах однією з кращих серед видань НТУУ "КПІ" за останні роки.

Інф.ФЕЛ