На календарі – кінець грудня, ми активно готуємося до зустрічі Нового року. З дитинства віримо, що це свято чудес і чаклунства, тому під бій курантів загадуємо найзаповітніше бажання. У кожного є свій "ефективний" спосіб. Поспілкувавшись з колегами, друзями та відвідувачами редакції, ми зібрали декілька способів загадати бажання. А чи стануть у пригоді наші нотатки – вирішувати вам, шановні читачі.

Традиційний спосіб – в останні секунди старого року сформулювати про себе або пошепки заповітне бажання і запити його будь-яким напоєм. Але є й більш вигадливі та жартівливі прийоми.

Бажання на листочку. Найпоширеніший спосіб загадати новорічне бажання – написати його на листочку і, поки годинник б'є дванадцять, спалити клаптик паперу, кинути попіл у келих з шампанським і випити його з 12-м ударом годинника. На думку багатьох, мрія здійснюється протягом року.

Італійський спосіб з виноградом. Не менш популярний спосіб загадати новорічне бажання придумали італійці. Вони вважають, що саме виноград допоможе виконати заповітну мрію. Для них цей фрукт є символом успіху, багатства, щастя і здоров'я. Коли годинник б'є дванадцять, італійці загадують бажання і з'їдають 12 виноградин.

Вогненна мрія. Можна вдатися до сил стихії. Наприклад, з вогнем пов'язаний наступний спосіб загадування бажання. У кожного в домі знайдеться гарненька невеличка свічечка. Запалюємо її о дванадцятій і над полум'ям пошепки проговорюємо бажане. Потім "заговорений" вогник ставимо на святковий стіл. Якщо свічка догорить до кінця, у бажання є хороші шанси збутися. А якщо таких свічок на столі буде кілька, свято стане ще яскравішим і таємничішим.

Дванадцять бажань. Ще один спосіб ефективного проектування бажання – написати на папірцях 12 різних мріянь. Листочки скрутити трубочками і сховати під подушку. Вранці першого січня дістати один листочок з бажанням. Що на листочку написано, те й збудеться.

Сніговий сюрприз. Можна скористатися чаклунством, підказаним новорічним радянським фільмом "Чародії". Спосіб працює лише за умови, що в ніч на 1 січня йде сніг. Вийдіть на вулицю, зловіть сніжинку рукою. Якщо вона не розтане, "поки годинник дванадцять б'є", то ваше бажання обов'язково збудеться в році, що настав.

Поштовий привіт! Метод може здатися трохи божевільним. Потрібно за півгодини до зміни років написати собі листа. В ньому детально викласти всі плани на майбутній рік, відобразити свої найзаповітніші мрії. Лист покласти в конверт і не відкривати до  наступного свята – Нового року.

Старе повір'я. Якщо вам не подобається пити шампанське з попелом своєї мрії, то це повір'я – спеціально для вас. Так, подумавши про найпотаємніше, потрібно допити шампанське зі свого келиха останнім з присутніх. Вважається, що таким чином наче б то перетягуєш успіх на свій бік.

Бажання по рахунку. Наступне бажання придумали для любителів математики. У новорічну ніч вийдіть з будинку, станьте до нього спиною і тихо проговоріть питання-бажання. Потім потрібно полічити вікна, які світяться. Якщо вийде парне число, то бажання збудеться, а якщо ні – для його здійснення доведеться попрацювати.

З бенгальським розмахом. Чи не найпростіший спосіб. До півночі, коли починається відлік останніх хвилин, запалити бенгальський вогник і загадати на нього бажання. Вважається, що він своїми іскрами розпилює ваше бажання для його якнайшвидшого здійснення. Залишок від бенгальського вогню зберігають до виконання бажання.

Сніжинкове бажання. Загадати бажання на новий рік хочете не лише ви, але й ваші гості. Виріжте всім по сніжинці. Хай кожен напише своє бажання. Після дванадцятої всі виходять на вулицю, треба кинути сніжинку через праве плече і проказати: "Старий рік забрав, а новий дав, так хай збудеться все задумане мною, і результат не потрібен інший!"

На думку фахівців, бажання – це мета, яку ми собі ставимо. Під Новий рік вона підкріплюється вірою в дива і чаклунство. Це додає сил для досягнення мрії в новому році. Бажано, щоб бажання в новорічну ніч було чітко і щиро сформульоване. Тоді 50% успіху гарантовано.

Н. Єлизарова