Другий рік поспіль наш порівняно молодий, але вже достатньо потужний факультет лінгвістики на повний голос заявляє про своє поповнення – першокурсників – проведенням студентської міжнародної конференції "ALMA MATER – НТУУ "КПІ". Цього року вона пройшла 10 листопада.

Тож в один із чудових осінніх днів, коли затишний університетський парк досхочу намилувався своєю золотавою ошатністю і зачаровано застиг перед першим снігом, лінгвісти-першокурсники на студентській конференції розповідали і демонстрували ілюстративні слайди про один з найкращих навчальних закладів України – могутній столітній НТУУ "КПІ", його історію і сьогодення, горді з того, що долучилися до багатотисячної сім'ї політехніків.

Кафедра теорії, практики та перекладу англійської мови (ТППАМ) започаткувала минулого року цей цікавий і корисний студентський захід у формі конференції англійською, а цього року ще французькою та німецькою мовами. Впевнені, що це сприятиме активному залученню першокурсників до царини болонської освітньої системи шляхом самостійної підготовки індивідуального та групового проектного завдання-доповіді іноземною мовою з використанням презентації за допомогою програми Power Point. А ще допоможе першокурсникам краще орієнтуватися в університетському містечку з його численними факультетами, навчальними корпусами, бібліотекою, історичним музеєм, будинком культури і спорткомплексом.

На пленарному засіданні з вітальним словом до студентів звернулися: доцент кафедри ТППАМ, к.філол.н. Л.І. Тараненко, лектор ДААД Аня Зіберт (Німеччина) та ст. викладач кафедри ТППАМ Н.М.Присяжнюк. Директор видавництва Macmillan в Україні О.А.Колесник організувала презентацію літератури видавництва Macmillan.

На трьох секційних засіданнях виступили більше 50 студентів, які при підведенні підсумків конференції були нагороджені факультетськими грамотами. Крім того, зусиллями студентів готується електронний збірник тез для розміщення на сайті кафедри та факультету лінгвістики. Наступного року планується проведення конференції "ALMA MATER – НТУУ "КПІ" англійською, німецькою та французькою мовами на рівні всього факультету лінгвістики із залученням широкого загалу першокурсників технічних факультетів університету.

Н.М.Присяжнюк, ст.викладач ФЛ

Дата події