Розробка наносупутника КПІ

Сьогодні більшість великих вищих навчальних закладів світу мають програми зі створення університетських малогабаритних космічних апаратів (КА) – наносупутників. Наносупутники – перспективний напрям залучення молоді до космічної тематики.

На засіданні Вченої ради: 14.11.11

Чергове засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" відбулося 14 листопада 2011 р. На початку головуючий в. о. ректора НТУУ "КПІ" професор М.З. Згуровський вручив подяку Вченої ради професору каф. теоретичної електротехніки В.І. Шеховцову у зв'язку з його виходом на заслужений відпочинок. Також М.З. Згуровський привітав з дев'яносторічним ювілеєм професора каф. обчислювальної техніки К.Г.Самофалова. Далі М.З. Згуровський привітав з ювілейними датами директора Державного політехнічного музею Н.В.Писаревську, зав. каф.

Результати першої атестації осіннього семестру 2011/2012 н.р.

Перша осіння атестація поточного навчального року проводилась в НТУУ "КПІ" на 1-4 курсах у період з 24 по 30 жовтня 2011 р. Загальна кількість студентів, які взяли участь у цій атестації, порівняно з попереднім навчальним роком, зменшилась на 1281 особу і склала 16245 студентів.

Ломоносов Михайло Васильович. Шлях у науку

19 листопада 2011 р. виповнилося 300 років з дня народження М.В. Ломоносова – людини, яку по праву називають основоположником науки і вищої школи Росії, одним з творців сучасної російської мови і поезії.

У картинній галереї ЦКМ

Політехніки давно вже звикли до численних мистецьких заходів, організованих Картинною галереєю НТУУ "КПІ". Черговий раз поспішаючи на побачення з прекрасним, часом забуваємо про людей, які творять для нас такі зустрічі.

Загублене місто Ескі-Кермен

Ескі-Кермен – одне з наймальовничіших і найзагадковіших печерних міст Криму, яке полюбляють відвідувати туристи. Його скелі постають перед мандрівниками немов фантастичні живі істоти, що притулилися одна до одної й багато століть зберігають свою таємницю. Від колись квітучого міста залишилися тільки печери... Їх багато, і вони різні: печери-храми, бойові печери, господарські, печери з драбинами, печери з колонами. Деякі з них просто недоступні без мотузки і навичок скелелазіння.

КПІ на виставці «Двадцять кроків до зірок»

15 листопада у виставковій залі Педагогічного музею України відкрилася виставка "Двадцять кроків до зірок" (аерокосмічна освіта і наука – досягнення та перспективи). Її приурочено до відзначення 20-ї річниці незалежності України.

Майстер-класи від GlobalLogic

У рамках співпраці між факультетом прикладної математики та провідною ІТ-компанією GlobalLogic з 13 жовтня по 10 листопада 2011 року в нашому університеті відбувся цикл майстер-класів "Експерти GlobalLogic діляться новітніми практиками розробки програмного забезпечення: маленькі секрети від

Конференція першокурсників "Alma mater" на ФЛ

Другий рік поспіль наш порівняно молодий, але вже достатньо потужний факультет лінгвістики на повний голос заявляє про своє поповнення – першокурсників – проведенням студентської міжнародної конференції "ALMA MATER – НТУУ "КПІ". Цього року вона пройшла 10 листопада.