Перша всеукраїнська виставка-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів» відбулася 24 лютого 2011 року в Київському палаці дітей та юнацтва. Учасниками виставки стали позашкільні заклади освіти з усіх регіонів України, які представили творчі роботи близько 500 переможців і лауреатів міжнародних та всеукраїнських творчих змагань.

Виставку відвідали Президент України Віктор Янукович, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, голова КМДА Олександр Попов та ін.

Виставка складалася з 6 розділів. «Зіркове містечко» представило роботи вихованців Авіаційно-космічної академії: літак-тренажер «Аеропракт-22», рятувальний парашут С4-У та спеціальне обладнання для польотів. «Містечко кіномистецтва» познайомило перших осіб держави та відвідувачів виставки з роботами дитячих кіностудій. У «Місті мистецтв та народних ремесел» демонструвалися декоративно-ужиткові витвори, зокрема гончарні вироби, експонати, плетені з соломи, вишиванки, писанки. Яскравою була експозиція «Міста юннатів та екологів». Тут і науково-пізнавальні відеофільми, і нові сорти рослин, і живі пухнасті «експонати». Доволі цікавого та захоплюючого можна було знайти в «Місті фанатів, конструкторів та винахідників». Безліч моделей, які літали, їздили, рухались, приваблюючи своєю фантастичною зовнішністю, не залишили байдужими жодного з гостей виставки.

У «Місті креативних ідей», яке «розбудувала» Мала академія наук, було представлено абсолютно «дорослі» розробки юних винахідників. Роботи манівців відрізнялися оригінальністю, сміливістю ідей та творчим підходом до розв’язання нагальних потреб сучасності: технологія порятунку танкерів,  способи нанесення захисного молібденового покриття, матеріали для виготовлення новітніх імплантатів тощо.

НТУУ «КПІ» на виставці «Країна юних майстрів» представляли члени МАН України – студент І курсу ФЕЛ  Олексій Зінько та студентка І курсу ФТІ  Любов Ревуцька. Презентовані роботи пропонують варіанти розв’язання енергетичних проблем засобами альтернативної енергетики. Олексій Зінько у своїй роботі вдосконалив вертикальну вітроелектростанцію шляхом поліпшення аеродинамічних характеристик обертового ротора. Це вдосконалення запатентовано. Любов Ревуцька запропонувала геліоенергетичний пристрій для обігріву приміщень, покликаний поглинати енергію Сонця, скорочуючи тим самим витрати на опалення. Ця розробка захищена двома патентами України. Політехніки стали дипломантами Першої всеукраїнської виставки-звіту «Країна юних майстрів».

Перша всеукраїнська виставка-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів» стала справжнім святом талантів, обдарованості і натхнення.

Любов Ревуцька, студентка І курсу ФТІ

Дата події