Візит корейської делегації (KU, Seoul)

З 10 по 13  лютого 2011 року в НТУУ «КПІ» перебувала делегація представників Корейського університету (KU, Seoul) у складі професора Су Вон Кім – директора дослідницького центру Batelle-KU, професора коледжу машинобудування Корейського університету – Янг Джун Муна, доцента коледжу електротехніки Корейського університету – Гує Тає Кіма та представника  KIST-EUROPE у Німеччині – Чанг Хун Нам.

Жан Фуко і його маятник

 Не буду приховувати, що для мне стало великою честю мати можливість взяти участь і виступити під час цієї знаменної події, яка хоча і відбувалася в нашому рідному КПІ, але, без перебільшення, треба говорити про подію загальнодержавної ваги. Маю на увазі відкриття 24 лютого 2011 року, повторю, в Україні, справжнього маятника Фуко.

Використання біомаси для енергетичних цілей

Використання біомаси як енергоносія в країнах Східної Європи традиційно відіграє важливу роль. З підвищенням цін на енергоносії та вимог до захисту довкілля зростає необхідність більш ефективно використовувати потенціал біоенергетичних носіїв.

Віртуоз акордеона Ігор Завадський в КПІ

Ігор Завадський – заслужений артист України, лауреат міжнародних конкурсів акордеоністів, єдиний в Україні володар «Золотої ліри» і перший український музикант, який попав до Книги рекордів Гіннеса, – нещодавно був гостем нашого університету.

Засідання профкому співробітників: 17.02.11

17 лютого 2011 року відбулось планове засідання профспілкового комітету співробітників НТУУ «КПІ». Було розглянуто питання, що стосувалися позиції профспілок в обговоренні Пен­сійної реформи та проекту Закону «Про вищу освіту», а також поточної ситуації у зв’язку з перевіркою університету КРУ (доповідачі – В.І.Молчанов, В.І.Корсаков). Було заслухано й затверджено звіт головного бухгалтера профкому про виконання фінансово-господарського плану за 2010 рік та ухвалено кошторис профкому на 2011 рік (доповідач – О.В.Литвиненко).

🎥 А все таки вона обертається! Маятник Фуко в Київському політехнічному

У цьому змогли переконатися численні гості, науковці, викладачі, студенти, школярі, які прийшли 24 лютого 2011 року до НТУУ “КПІ” на урочисте відкриття “екзотичного”, але доволі простого приладу – маятника Фуко.

Країна юних майстрів

Перша всеукраїнська виставка-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів» відбулася 24 лютого 2011 року в Київському палаці дітей та юнацтва. Учасниками виставки стали позашкільні заклади освіти з усіх регіонів України, які представили творчі роботи близько 500 переможців і лауреатів міжнародних та всеукраїнських творчих змагань.

Зустріч з ізраїльським політологом

22 лютого у залі засідань Вченої ради відбулася лекція доктора політології університету Бар-Ілан професора Зеєва Ханіна на тему: “Національні держави та їхні діаспори: досвід Ізраїлю й України”. Уродженець України професор Ханін Зеєв – головний науковець Міністерства абсорбції Ізраїлю. У своїй лекції він розкрив специфіку побудови самобутньої єврейської держави із національною культурою, висвітлив питання, що стосувалися існування діаспори та міграційних процесів.