5-6 жовтня в НТУУ «КПІ» відбулася Міжнародна конференція в рамках проекту TEMPUS, який стартував у січні цього року і має на меті співробітництво країн-партнерів у сфері вищої освіти, зокрема розроблення політики, засобів і методів системи контролю якості освіти.

Учасниками проекту є: Королівський технологічний інститут (Швеція),  Політехнічний університет Каталонії (Іспанія), НТУУ «КПІ», Харківський авіаційний інститут, Гірнича національна академія (Дніпропетровськ), Севастопольський університет ядерної енергетики, Талліннський технологічний університет, Вітебський державний університет, Могильовський державний університет, Білоруський національний технічний університет (БНТУ), Національний університет Узбекистану, Ташкентський університет інформаційних технологій, Політехнічний інститут Фергани, Технологічний університет Таджикистану.

У роботі конференції взяли участь представники університетів-партнерів: В.Кордас – координатор проекту, Е.Ліденсо – старший радник Шведського національного агентства з вищої освіти, Леннарт Йоханссон – менеджер проекту Королівського технологічного інституту, А.Берланга – координатор міжнародних проектів ЮНЕСКО, М.Кріспін –  керівник відділу міжнародних зв’язків  Талліннського технологічного університету , М.Гаін – керівник навчального центру програми, М.Бобрик – викладач Вітебського державного університету, Г.Ціханчук – викладач Могильовського державного університету, Є.Трофименко – декан факультету ІТ та робототехніки БНТУ, Н.Яббаров – директор департаменту НУ Узбекистану, Ш.Атадянов – директор департаменту  Ташкентського університету інформаційних технологій, О.Отакулов – ректор Політехнічного інституту Фергани, Х.Максудов – директор департаменту Технологічного університету Таджикистану та ін.

З української сторони в роботі конференції взяли участь Ю.І.Якименко – перший проректор НТУУ «КПІ», Є.І.Нікіфорович – координатор проекту в Україні, О.В.Верцанова – доцент ФЕЛ, координатор проекту; проф. Г.Статюха та ін.

Вітаючи присутніх, Ю.І.Якименко презентував НТУУ «КПІ», зупинившись на його історії, структурі, системі підготовки фахівців та напрямах наукових досліджень, співпраці з університетами-партнерами та роботі Наукового парку.

Від нашого університету також виступила доц. О.В.Верцанова з доповіддю «Швидкодіючі інструменти й методи в НТУУ «КПІ», де було представлено  рейтингову систему оцінювання знань студентів, розроблену Інститутом моніторингу якості освіти НТУУ «КПІ», і комплексний моніторинг навчального процесу. Представники студентів надали інформацію про роль студентства КПІ в контролі якості освіти.

Кожний із представників університетів-партнерів у своєму виступі поділився досвідом, як організовано контроль якості освіти в конкретному ВНЗ відповідно до стандартів вищої освіти в кожній країні. Особливий інтерес викликали доповіді  А.Берланги та Е.Ліденсо. У ході роботи відбулося обговорення звітів учасників, партнери обмінялися досвідом та затвердили план діяльності на наступний рік.

Підготувала Н.Вдовенко

Дата події