13 вересня 2022 року працівники та студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського прийняли участь в публічних заходах, що були організовані Національним агентством із запобігання корупції (далі – НАЗК). Такими заходами були: круглий стіл присвячений результатом вступної кампанії та антикорупційним практикам під час її здійснення, онлайн навчання уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції в закладах вищої освіти, а також онлайн лекція з питань доброчесності.

Під час круглого столу було обговорено питання ролі вищої освіти у формуванні нульової толерантності до проявів корупції та доброчесності серед населення України. Було обговорено питання вступної кампанії 2022 року, а саме: забезпечення прозорих правил прийому та можливості для всіх стейкхолдерів спостерігати за проведенням вступних випробувань, проведення творчих конкурсів та тестувань. Саме таке прозоре проведення вступної кампанії стало основою для формування у абітурієнтів довіри до вищої освіти та мотивованого бажання вступників навчатися в Україні.

Представники Офісу доброчесності НАЗК наголосили на необхідності проведення превентивних заходів запобігання проявам корупції та недоброчесності під час освітнього процесу та зокрема під час вступної кампанії, такими як: тісна робота з антикорупційними уповноваженими, лідируюча роль керівника закладу освіти; цифровізація ділових процесів; контроль за діяльністю закладу освіти; активна реакція на повідомлення про порушення законодавства та принципів доброчесності; створення та функціонування чатботу НАЗК з питань порушення антикорупційного законодавства під час вступу.

Було обговорено роль студентського самоврядування в питаннях запобігання корупції та питання запобігання проявам корупції в діяльності органів студентського самоврядування.

Було наголошено на підвищені ролі антикорупційних уповноважених та їх обов`язкового професійного навчання протягом 2022 -2024.

З повагою, антикорупційна уповноважена Яна ЦИМБАЛЕНКО

Онлайн-лекція «Прозоре навчальне середовище»

Національне агентство з питань запобігання корупції організовує онлайн-лекцію з роз’яснення стандартів доброчесності в закладах освіти. Запрошуються студенти усіх курсів.

👩‍🏫 Лектор: Вікторія Козаченко, керівниця управління просвітницької роботи та навчальних програм

⏰ Коли: 12 вересня о 15:00
📌 Де: YouTube: https://cutt.ly/LXZogB5

Дата події

НАЗК Офіс генпрокурора НАБУ



офіс доброчесності НАЗК