Михайла Згуровського обрано за цикл наукових праць у галузі системної математики, штучного інтелекту, теорії нелінійних операторних рівнянь і включень, варіаційних нерівностей, опублікованих у Springer International Publishing, Mathematics of Operations Research, Applied Mathematics Letters та інших провідних світових журналах упродовж останніх десяти років.

Австрійська академія наук має давню історію. Створити її запропонував ще 1713 року Ґотфрід Лейбніц. Ґрунтуючись на його ідеї, 1847 року у Відні відкрили Імператорську академію наук. 1918 року її перейменували на Академію наук, а 1947-го — на Австрійську академію наук. З середини 1960-х вона стала провідною науковою установою Австрії та Європи в галузі неуніверситетських фундаментальних досліджень. До її складу входять Інститут порівняльного дослідження поведінки ім. Конрада Лоренца, Міжнародний інститут прикладного системного аналізу, інші наукові центри й установи Австрії.

Обрання ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського до складу всесвітньо відомої наукової організації сприятиме пришвидшенню інтеграції українських наукових шкіл до європейського наукового й освітнього простору, поглибленню співпраці й довіри між Україною та Австрією.

https://www.oeaw.ac.at/mitglieder/mitglieder-im-ueberblick/

Дата події