27 травня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація компанії «Airbus Helicopters» (Французька Республіка).

До складу делегації входили директор з інновацій та досліджень «Airbus Helicopters» Томаж Крищінскі, менеджер з продажів Бодуен Марро де Гротт і директор з розвитку бізнесу у країнах Балтики та Україні, Airbus Defence and Space Лукаш Гарбера. Їх супроводжували аташе Посольства Франції в Україні з питань наукового та університетського співробітництва Сільвен Ріголе, а також в.о. виконавчого директора ДУ «ЮкрейнІнвест» Михайло Бечкало та керівник Управління залучення інвестицій ДУ «ЮкрейнІнвест» Діана Сідько.

З гостями зустрілися ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, перший проректор академік НАН України Юрій Якименко, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, директор Механіко-машинобудівного інституту член-кореспондент НАН України Микола Бобир, директор Інституту аерокосмічних технологій Іван Коробко та інші.

Представники «Airbus Helicopters» оглянули історичну частину університетського кампусу та алею видатних вчених та інженерів, які навчалися і працювали в КПІ, експозиції Державного політехнічного музею КПІ та його Відділу авіації і космонавтики ім. Ігоря Сікорського.

Після загального ознайомлення гостей з університетом учасники зустрічі обмінялися презентаціями. Томаж Крищінскі розповів про історію компанії, її місію та принципи, на яких ґрунтується її діяльність, а також про стратегію її подальшого розвитку. У відеопрезентації КПІ ім. Ігоря Сікорського наголос було зроблено на інноваційних складниках його діяльності та продемонстровано низку найуспішніших проектів студентів і співробітників університету. Учасники зустрічі також обговорили деякі питання налагодження співпраці.

Довідково. Airbus Helicopters – франко-німецька компанія, один із провідних виробників гвинтокрилів у світі. Дочірня компанія концерну Airbus Group. Головний її офіс розташовано на території аеропорту Марсель Прованс в Маріньяні поблизу міста Марсель у Франції. Основні виробничі потужності компанії так само містяться в Маріньяні. Частка компанії на ринку цивільних і відомчих машин перевищує 52%, що забезпечує істотний відрив від головних її конкурентів. Цивільні та військові гелікоптери компанії експлуатуються більш як у 150 країнах.
На фото: Михайло Згуровський з гостями у Відділі авіації і космонавтики ім. Ігоря Сікорського

Дата події