Сила "Сталевого хреста"

"Український орден "Сталевий хрест" – це копія нацистського "Залізного хреста", – таку нісенітницю наприкінці минулого року поширювали в соціальних мережах провокатори і невігласи з російських телеграм-каналів, які, як мовиться, чують дзвін, але не відають, звідки він.

Про складання і випробовування "PolyITAN-НР-30" розповідає провідний інженер НН ІАТЕ Юрій Поштаренко

На початку цього року в космос було запущено розроблений і виготовлений науковцями КПІ наносупутник "PolyITAN-НР-30". "КП" продовжує серію інтерв'ю з членами наукової групи під керівництвом Бориса Рассамакіна, які брали безпосередню участь у створенні цього космічного апарата.

Зустріч з Едуардом Івановичем Кузнєцовим

9 лютого 2023 року в Науково-технічній бібліотеці КПІ читачі зустрілися з Едуардом Івановичем Кузнєцовим – очільником Громадської ради Державного космічного агентства, першим віцепрезидентом Аерокосмічного товариства України, автором книги "Тридцять років на орбіті.

Інженерна школа "KPISchool" для майбутніх вступників

КПІ ім. Ігоря Сікорського значну увагу традиційно приділяє профорієнтації шкільної молоді. Отож, уже не перший рік на базі університету в межах проєкту "Майбутній КПІшник" проходить Інженерна школа "KPISchool". Не став винятком і 2023 рік: уже відбулося дві школи в змішаному форматі.

Професорові Юрію Францовичу Зіньковському - 90!

17 березня 90 років виповнилося Юрію Францовичу Зіньковському – видатному українському вченому, педагогу, організатору освіти, професору, доктору технічних наук, академіку Національної академії педагогічних наук України, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки.