КПІ ім. Ігоря Сікорського значну увагу традиційно приділяє профорієнтації шкільної молоді. Отож, уже не перший рік на базі університету в межах проєкту "Майбутній КПІшник" проходить Інженерна школа "KPISchool". Не став винятком і 2023 рік: уже відбулося дві школи в змішаному форматі. Зростання кількості зарєстрованих учасників свідчить про популярність університетських заходів серед молоді, адже в січні бажання взяти в ній участь виявили 64 школярі, а вже в лютому – 99.

За словами керівника відділу професійної орієнтації – Центру розвитку кар'єри ДНВР КПІ ім. Ігоря Сікорського Наталії Пожарської, участь у "KPISchool" – це чудова можливість отримати знання та навички з вузького технічного спрямування (робототехніка, електроніка, програмування тощо) від викладачів і студентів університету, розширити світогляд і долучитися до студентської спільноти.

Програма останньої Інженерної школи була розрахована на чотири дні, впродовж яких для майбутніх вступників було організовано комплекс майстер-класів і зустрічей за участю запрошених партнерів з Kharkiv IT Cluster (координаторка освітніх проєктів цієї громадської спілки Анастасія Шаповал), представників РТФ (доцентка кафедри прикладної радіоелектроніки РТФ Яна Зінгер) і НН ІТС (представники студентського конструкторського бюро НН ІТС). "Ми в Інженерній школі розповідаємо про технічні спеціальності, технічні можливості нашого університету, до того ж надаємо нашим майбутнім абітурієнтам можливість спробувати щось створити своїми руками", – прокоментувала заступниця декана РТФ з працевлаштування Оксана Захарченко. От і тепер старшокласники мали змогу взяти участь у адаптованій профорієнтаційній грі "Kids2IT", занятті з прикладної радіоелектроніки, майстер-класі з переробки відпрацьованих батарей та акумуляторів на різні корисні елементи, вебінарі щодо того, як користуватися інформацією в глобальній мережі.

Після закінчення школи всі учасники отримали сертифікати. "Щиро дякую за можливість пройти таке цікаве навчання та отримати сертифікати, – написав на адресу відділу професійної орієнтації учень 10 класу КЗШ №78 Денис Шатохін. – Дуже сподіваюсь, що матиму можливість відвідувати заняття і в подальшому". Також декілька учасників виявили бажання стати членами студентських гуртків та продовжити свої дослідницькі пошуки.

Команда відділу професійної орієнтації – Центру розвитку кар'єри та викладачі університету вже готуються до проведення наступної Інженерної школи. Вона відбудеться на шкільних канікулах наприкінці березня.

Володимир Школьний

Запрошуємо на Інженерну школу «KPISchool»

Запрошуємо на Інженерну школу «KPISchool» з 28 лютого по 03 березня 2023 року

Інженерна школа KPISchool в рамках проєкту «Майбутній КПІшник» - додаткові заняття технічного спрямування (робототехніка, електроніка, програмування тощо) із залученням здобувачів вищої освіти та викладачів університету.

На кого розрахована: учні 8-11 класів.

Програма заходу:

28 лютого о 16:00 (онлайн)

  • Координатор освітніх проєктів у Kharkiv IT Cluster, Шаповал Анастасія проведе "Адаптовану профорієнтаційну гру - Kids2IT".  Вона продовжить ваше знайомство зі світом ІТ та його можливостями.

 01 березня о 16:00 (офлайн)

  • Доцент кафедри прикладної радіоелектроніки, радіотехнічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського Зінгер Яна проведе майстер-клас на тему: "Прикладна радіоелектроніка". (Обов'язкова реєстрація)

 02 березня о 16:00 (офлайн)

  • Представники студентського конструкторського бюро НН ІТС КПІ ім. Ігоря Сікорського, проведе майстер-клас з переробки електронних сигарет у різні корисні елементи. (Обов'язкова реєстрація)

 03 березня о 14:30 (онлайн)

  • Студент навчально-наукового інституту телекомунікаційних систем КПІ ім. Ігоря Сікорського, Лісовський Костянтин розповість, як правильно "гуглити" та користуватися інформацією в глобальній мережі.

Реєстрація на Інженерну школу KPISchool 28.02-03.03.2023р.

Проєкт «Майбутній КПІшник» створений з метою популяризації та розвитку інженерної і наукової думки серед учнівської молоді, створення позитивного іміджу університету, підвищення поінформованості серед вступників про наукову та просвітницьку діяльності КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Запрошуємо приєднатись до проєкту шкільну молодь (5-11 класи) з усіх регіонів України за трьома напрямами:

  1. Студентський наставник - допомога школярам здобувачами вищої освіти розібратися в темах з математики, фізики, хімії та англійської мови за шкільною програмою 8-10 класів.
  2. Інженерна школа KPISchool - додаткові заняття вузького технічного спрямування із залученням здобувачів вищої освіти та викладачів університету: робототехніка, електроніка, програмування тощо (8-11 класи).
  3. Освітньо-екскурсійна діяльність на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського (5-11 класи) – проведення екскурсій Кампусом університету, ознайомлення шкільної молоді з діяльністю факультетів/НН інститутів, роботою наукових, інженерних та соціогуманітарних гуртків тощо.

Реєструйся та доєднуйся до університетської спільноти

Дата події