Щодо якості підготовки абітурієнтів та зовнішнього незалежного оцінювання

Розглядаються проблеми забезпечення якості інженерної освіти, пов’язані з недостатнім рівнем фізикоматематичної підготовки абітурієнтів. Обговорюється ситуація дисбалансу кількості абітурієнтів і обсягів прийому на інженерні напрями підготовки на всеукраїнському й регіональному рівнях.

Візит до НТУУ “КПІ” президента Федерації баскетболу України

11 червня до університету завітав новообраний президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський. На зустрічі з ректором Михайлом Захаровичем Згуровським вони обговорили проблеми та перспективи студентського баскетболу.

Майбутні інженери захистили свої маркетингові проекти

6 та 9 червня 2015 р. слухачі курсу "МіМ (маркетинг та менеджмент) фахівець", організованого компанією АВВ спільно з Центром "Розвиток КСВ" на базі факультету електроенерготехніки та автоматики НТУУ "КПІ", успішно захистили проекти.

Лекції вчених з Австралії та США про фінансову та страхову математику

Кафедра математичного аналізу та теорії ймовірностей має давні наукові зв'язки з провідними університетами світу. Спільні наукові дослідження ведуться з Університетом Cergy Pontoise (м. Париж, Франція), Інститутом теорії чисел та теорії ймовірностей (м.

Моніторинг транспортування вантажів: інноваційні рішення

На виконання міжнародного проекту "UKRAINE"  12 червня в рамках програми Європейського Союзу "Горизонт 2020" європейська моніторингова компанія  "OVINTO" під патронатом Європейської  агенції  глобальних навігаційних  супутникових  систем  (EGNSS  Agency

На засіданні Вченої ради: 08.06.2015

8 червня 2015 р. відбулося чергове засідання Вченої ради університету. Розпочалося воно врученням дипломів І ступеня переможцям огляду народної творчості Солом'янського району міста Києва. Доповідав проректор П.О. Киричок. Було нагороджено керівника Народної капели бандуристів В.А.

Візит до Китаю: у пошуках нових можливостей

На запрошення Гуандунського союзу з науково-технічного співробітництва з країнами СНД делегація НТУУ "КПІ" у складі проректора з міжнародних зв'язків С.І.Сидоренка, начальника відділу зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва А.П.Шишоліна та наукового  співроб

Видавництво КПІ: традиції і сучасність

Наприкінці травня Україна святкувала День поліграфіста, і майже зразу – День журналіста. І мало хто знає, що у травні КПІшники можуть святкувати ще одну дату – заснування видавництва КПІ.