На засіданнях Вченої та адміністративної рад: 11.02.2008

Засідання Вченої ради, яке відбулося 11 лютого під головуванням ректора університету академіка НАН України М.З.Згуровського, було розпочато, за встановленою традицією, привітанням ювілярів. Михайло Захарович від імені присутніх тепло привітав професорів В.Д.Романенка та В.Д.Кузнєцова.

Нагороджено призерів олімпіад 2007 року

1 лютого на засіданні Вченої ради НТУУ “КПІ” ректор університету М.З.Згуровський вручив дипломи переможцям і призерам всеукраїнських студентських олімпіад.

Визначено “Молодіжний рейтинг року”

Всеукраїнська студентська рада при Міністерстві освіти і науки України та Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Фундація регіональних ініціатив” підвели підсумки всеукраїнського проекту “Молодіжний рейтинг-2007”.

Безвесільна Олена Миколаївна. Вітаємо з ювілеєм

Колектив приладобудівного факультету та кафедри приладобудування НТУУ “КПІ” вітає автора 372 наукових праць (у тому числі 7 підручників, 7 навчальних посібників, 19 авторських свідоцтв та патентів на винаходи, 9 монографій), видатного науковця та педагога, доктора технічних наук, професора кафедр

Нагрудний знак випускника КПІ

Першим випускникам КПІ в 1903 р. разом із дипломами вручали нагрудний Знак випускника. Виникла ідея знайти його. Здавалось, що це буде легко, але...

Навчальна телестудія: Погляд у минуле

Років 20-30 тому студенти КПІ вивчали не тільки математику, фізику, хімію, теоретичну механіку чи “Деталі машин”. Чимало годин у навчальних планах тоді відводилося таким предметам, як “Історія КПРС”, “Політекономія капіталізму”, “Політекономія соціалізму”, “Науковий комунізм”.

Григорій Синиця і картинна галерея КПІ

З художником Григорієм Синицею вперше я зустрівся у 1988 році в Київському політехнічному інституті на його персональній виставці. Монументальні і станкові твори Григорія Синиці були розміщені у двох великих експозиційних холах сьомого корпусу.