Нещодавно в залі спорткомплексу КПІ ім.Ігоря Сікорського відбувся українсько-польський турнір "Кубок ректора КНУБА" з футзалу. Змагалися команди "КНУБА" (Київ­ський національний університет будівництва і архітектури)  "НУБІП"  (Національний університет біо­ресурсів і природокористування), "AZS Czestochowa" (Польща, м. Люблін, "Люблінська політех­ніка"),  "Київська політехніка" (КПІ ім.Ігоря Сікорського).

Кожна команда зіграла по три гри з суперниками, і всього вболівальники подивилися шість ігор. Усі матчі проходили в гострій, напруженій боротьбі. Перше місце виборола команда Київсього національного уні­верситету будівництва і архітектури, на другому – команда Національ­ного університету біо­ресурсів і природокористування.

 "Київська політехніка" перед останньою грою набрала всього одне очко, маючи одну нічию з поля­ками і поразку в матчі з "КНУБА". Остання гра турніру "Київської по­лі­тех­ніки" і "НУБІП"  була дуже емоційною і цікавою. Господарям зовсім не хотілося опинитися на останньому місці в турнірі, і вони таки довели, що вміють гарно грати. При рахунку 3:2 на користь політехніків гра дуже загострилася. Суперник неперервно атакував ворота полі­техніків.  Воротар команди КПІ на останніх секундах, для  переміщення гри на частину суперника, навіть пробив від своїх воріт відразу по воротах суперника і – влучив! Однак цей гол не був зарахований, тому що м'яч торкнувся стелі. Отже, команда по­літехніків перемогла в цьому матчі з рахунком 3:2 і зайняла третє місце в турнірі.

Усі учасники змагань отримали пам'ятні нагороди: кубки та медалі. Кубок чемпіона і медалі – команда "КНУБА", за  друге  місце були наго­роджені студенти "НУБІП", а бронзові медалі та малий Кубок отримали гравці "Київського політехніка".

Крім того, були нагороджені кра­щі гравці: студент КПІ Владислав Записецький став кращим бомбардиром серед учасників тур­ніру, він забив пять голів і був нагоро­джений Кубком переможця. Також отримали свої Кубки кращий захисник команди – студент НУБІП Олег Ставничий  і кращий нападник – Сергій Побережний з команди "КНУБА".

Нагороди командам і учасникам змагань вручав директор Представництва Польської академії наук у м. Києві Генрік Собчук.

Дата події