Виставку «Місто, яке має подобатись» відкрили 10 вересня у картинній галереї Центру культури і мистецтв КПІ. Талановиті українські художники відтворили у різних техніках свої найулюбленіші міські локації. Організувала виставку художниця й архітекторка Ольга Баженова.

«Ми створили цю виставку, щоб втомлені після карантину люди мали змогу споглядати красу українських міст. Чекаємо і на студентів, і на всіх відвідувачів студмістечка. Виставку плануємо проводити раз на три місяці», – розповідає завідувачка картинної галереї ЦКМ КПІ Вікторія Тьоткіна.

На картинах де аквареллю, а де олівцем зображено архітектурні пам’ятки Києва, Дніпра, Рівного, Переяслава-Хмельницького, міст тимчасово окупованого Криму. Можна побачити й Київську політехніку. Загалом художники представили 42 роботи.

«Торік я робила подібну виставку, тематикою були локації Києва, а цього разу вирішила захопити більше міст, щоб було цікавіше. Задум був ширший, ніж просто показати архітектуру, – він криється у назві: „Місто, яке має подобатись“. Було завдання показати місця, особливі для авторів, близькі їхньому серцю», – ділиться Ольга Баженова. Художниця теж представила кілька своїх картин, що зображують «Київ, якого вже немає», – історичні місця, яких, на жаль, більше не існує. Як архітекторка, вона найбільше любить споглядати й зображувати саме архітектурні споруди.

Серед художників, картини яких експонуються у галереї Політеху, – відомі на всю Україну Василь Когутич, Степан Карпюк, Анатолій Мельник. Архітектор і викладач Андрій Даниленко мав понад 10 персональних виставок в Україні та Європі, але в КПІ його роботи виставляються вперше.

«Я викладав студентам, як досконало й автентично зобразити пам’ятку архітектури, історії, культури. Коли подорожую, завжди маю із собою папір і олівці. Сьогодні представляю картини Андріївського узвозу та Михайлівського собору», – ділиться Андрій Даниленко.

Виставка триватиме до кінця місяця, відвідати її можна у будні дні з 11:00 до 17:00. «Місто, яке має подобатись» – чудова нагода здійснити подорож Україною, якщо це не вдалося зробити до початку навчального року через карантин або з інших причин.

2020-09-10 8 2020-09-10 7 2020-09-10 6 2020-09-10 5
2020-09-10 4 2020-09-10 3 2020-09-10 2 2020-09-10 1
Дата події