Знайомтеся: Андрій Шендрик – студент четвертого курсу хіміко-технологічного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського. Він вивчає хімічну технологію синтезу косметичних засобів та харчових добавок на кафедрі фізичної хімії. "Наша кафедра вперше взяла студентів на навчання за цією спеціалізацією у 2013 році, – розповідає Андрій. – Сучасна харчова промисловість ґрунтується на широкому використанні різноманітних харчових добавок, які регулюють смак продуктів, покращують їх зовнішній вигляд, формують текстуру, продовжують термін зберігання. Харчові добавки – це природні або ж синтетичні речовини, наприклад, ароматизатори, барвники, емульгатори, стабілізатори, згущувачі, консерванти, антиоксиданти тощо. Обов'язковими складовими різних косметичних засобів є біоактивні речовини, які широко використовуються в косметичній промисловості. Фахівці з таких хімічних технологій є вельми затребуваними". Нині юнак успішно навчається та займається науковою роботою під керівництвом доцента Миколи Євгеновича Пономарьова. Має кілька публікацій у наукових збірниках конференцій.

Щороку М.Є.Пономарьов готує призерів університетської олімпіади з хімії до всеукраїнського етапу, цього року серед них опинився і Андрій Шендрик. Другий тур олімпіади пройшов 16–18 травня  на базі Національного університету біоресурсів та природокористування. Як згадує студент, була гарна організація та справедливе суддівство. І з посмішкою додає: одним з головних завдань було зрозуміти суть запитання і що бажають побачити журі у відповіді, з чим я і впорався. Підтвердження тому – диплом І ступеня.

На запитання про плани на майбутнє юнак після хвилини роздумів відповів: "Після закінчення навчання я, як і решта моїх одногрупників, стоятимемо на роздоріжжі кількох шляхів, серед них основними є: робота на промислових підприємствах (косметологічних, фармацевтичних та харчових), наукова діяльність (у Києві є кілька дослідницьких інститутів та лабораторій хімічного спрямування), викладацька діяльність, контроль якості продуктів на ринку, а також робота не за фахом у сфері послуг. Яким шляхом піду – я ще не вирішив, але пріоритетом вважаю промисловість".

Хай мрії здійснюються.

Інф. ХТФ

Дата події