КПІ ім. Ігоря Сікорського відкриває набір на бакалаврат за новою спеціальністю 072 "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок" – за освітньою програмою "Фінансовий менеджмент" – таке оголошення у соціальних мережах привернуло увагу редакції "Київського політехніка". За коментарем про особливості та переваги навчання за новою спеціальністю кореспондент звернувся до декана факультету менеджменту та маркетингу Марини Кравченко.

🗟

– І зараз, і в майбутньому Україна гостро потребуватиме величезних обсягів капітальних вкладень задля відбудови економіки, – говорить Марина Олегівна. – Війна не зменшила інтерес інвесторів, проте змінила напрями вкладання інвестиційних коштів. І в таких умовах дуже важливо, щоб на всіх рівнях економіки: інституціях, організаціях, на підприємствах працювали грамотні фінансові менеджери, які здатні забезпечити надійність фінансових операцій і договорів, реалізацію інвестиційних проєктів для відновлення та розвитку економіки країни.

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" навіть у часи повномасштабного вторгнення тримає позиції лідера якісної вищої освіти і продовжує формувати тренди підготовки найбільш затребуваних у державі фахівців. У відповідь на вимоги економіки країни та згідно з відповідними запитами ринку праці на фахівців-фінансистів факультет менеджменту та маркетингу КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочинає набір на бакалаврат за освітньою програмою "Фінансовий менеджмент".

Зазначу, менеджер з фінансів – це цікава, затребувана, перспективна та високооплачувана професія, яка дозволяє працювати скрізь, де є капітал та потреба в управлінні ним. Маючи фінансову спеціальність, випускник матиме можливість співпрацювати з компаніями, банками, фондами та іншими інституціями. А отримавши якісну загальноекономічну підготовку, яка передує опануванню фахових фінансових дисциплін, такий фахівець зможе легко поширювати свою активність у суміжних сферах, працюючи як з вітчизняним бізнесом, так і зарубіжними партнерами. Неможливо стати успішним бізнесменом або інвестором, не розуміючись на фінансовому менеджменті.

Під час вивчення фахових дисциплін майбутні професіонали навчаться працювати на фінансових та міжнародних валютних ринках, аналізувати та систематизувати інформацію, займатися інноваціями та інвестуванням коштів в успішні проєкти, прогнозувати і страхувати небезпеки бізнесу, використовувати сучасні інформаційно-комунікаційні системи і технології, проводити фінансовий інжиніринг та контролінг. Окрім цього, здобувачі отримають необхідні знання з банківської системи, оцінки майна бізнесу, управління витратами, актуарних розрахунків та системи оцінки фінансових ризиків, а також зможуть поглиблювати свої знання та вільно обирати чверть навчальних дисциплін.

Освітня програма вирізняється своїми особливостями. До навчального процесу консультування і рецензування дипломних робіт залучатимуться професіонали фінансової та бізнес-сфери. Здобувачі проходитимуть практику на підприємствах-партнерах і установах-стейкхолдерах, зокрема у АТ "Райффайзен Банк", СК "Країна", ТОВ "Центрбуд".

 Отож якщо вас приваблює освіта в галузі фінансів, запрошуємо вступати на факультет менеджменту та маркетингу у КПІ ім. Ігоря Сікорського за новою освітньою програмою "Фінансовий менеджмент".