Спільні дії сторін у майбутньому допоможуть знизити дефіцит кваліфікованого персоналу теплоелектростанцій у проєктуванні, автоматизації процесів, підтримці безперебійного тепло- та енергопостачання різного типу об'єктів нашої держави.

Представники ПАТ «Центренерго» переконані, що Київська політехніка — один із найкращих українських ЗВО, що має сильний науковий потенціал для підготовки професійних спеціалістів у галузі енергетики.

«Ми потребуємо інженерів, фахівців у теплоенергетичній галузі. Ми знаємо, який досвід має КПІ в цьому напрямі, тому звернулися з пропозицією підготовки кадрів. Ми готові забезпечити практичне навчання студентів і випускників та надати майданчики наших ТЕС для навчальних робіт, які потрібні університету. Адже сьогодні професійна освіта і практика в реальних умовах виробництва допоможе будувати наше майбутнє», — Євгеній Гаркавий, генеральний директор ПАТ «Центренерго».

У планах Київської політехніки та ПАТ «Центренерго» — взаємодія в дуальній освіті й створенні нових освітніх програм, а також залученні студентів до навчання в умовах реального виробництва, до прикладу на Трипільській ТЕС.

«Енергетика нині є однією з ключових системоутворюючих галузей для економіки України. Саме тому ми хочемо взаємодіяти з компанією «Центренерго», щоб підвищувати якість підготовки наших студентів, наприклад, через форми дуальної освіти, ознайомлювати їх з новими технологіями у сфері енергетики й впроваджувати їх у нас», — Анатолій Мельниченко, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського.

 

Навчати фахівців-практиків, готових до викликів сьогодення, планують на базі:

📌 Навчально-наукового інституту атомної та теплової енергетики (НН ІАТЕ);

📌 Навчально-наукового інституту енергозбереження та енергоменеджменту (НН ІЕЕ);

📌 Факультету електроенерготехніки та автоматики (ФЕА).

Також до роботи залучатимуть студентів і науковців Навчально-наукового фізико-технічного інституту (НН ФТІ), де вже працюють над підготовкою фахівців з кіберзахисту критичної інфраструктури. Детальніше щодо подальшої співпраці можна переглянути у відео.

Дата події