У КПІ ім. Ігоря Сікорського 25-27 вересня 2023 року пройшов Міжнародний науковий семінар "Functional Spintronic Nanomaterials for Radiation Detection and Energy Harvesting" ("Функціональні спінтронні наноматеріали для визначення випромінювання та збору енергії").

Організовано його було на базі Навчально-наукового інституту матеріалознавства та зварювання імені Є.О. Патона за фінансової підтримки програми НАТО "Наука заради миру і безпеки".

У день відкриття учасників заходу привітали ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський та співкерівники семінару – професор Рейнсько-Пфальцського технічного університету Кайзерслаутерна-Ландау (ФРН) Буркард Хіллербрандс (у режимі онлайн) і директор НН ІМЗ ім. Є.О.Патона доктор фізико-математичних наук Ігор Владимирський. Учасники семінару прослухали 30 доповідей, які представили визнані фахівці в галузі спінтроніки та фізики магнітних матеріалів із Німеччини, України, Австрії, Бельгії, Туреччини, Іспанії, Франції, Португалії, Великої Британії та США.

Розповідаючи про підсумки семінару, Ігор Владимирський зазначив: "Цей захід є продовженням багаторічної співпраці з колегами з інших країн – учасниками міжнародного консорціуму, у рамках якого науковці КПІ ім. Ігоря Сікорського успішно виконали вже не один проєкт. Співробітники та здобувачі вищої освіти Навчально-наукового інституту матеріалознавства та зварювання імені Є.О. Патона та інших структурних підрозділів КПІ ім. Ігоря Сікорського мали змогу долучитися до участі в семінарі, прослухати доповіді знаних учених, а також представити результати власних досліджень. Важливо відзначити, що студенти КПІ отримали можливість прокачати свої навички професійного спілкування англійською, що покращує перспективи їхньої майбутньої роботи на міжнародному рівні. На додачу, учасники семінару дозволили використовувати матеріали їхніх доповідей у навчальному процесі КПІ ім. Ігоря Сікорського, що сприятиме суттєвому покращенню якості викладання відпо-відних фахових дисциплін".

Насамкінець слід додати, що під час семінару досягнуто домовленостей щодо подання на грантові програми нових спільних проєктів, до консорціуму виконавців яких увійде КПІ ім. Ігоря Сікорського.

За інформацією НН ІМЗ ім. Є.О. Патона
підготував Володимир Школьний

Удосконалення знань і підвищення кваліфікації молодих науковців, залучення технологій НАТО і створення підґрунтя для нових досліджень у галузі наномагнетизму.

Серед спікерів — провідні науковці з України, Європи та США.

Дата події