Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 19 червня 2023 року

19 червня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.О.Царенок, О.М.Бруй, Я.Ю.Цимбаленко, М.О.Безуглий, Є.Малкіна, С.Горбачик, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Освітній процес. Розпочався останній тиждень екзаменаційної сесії. Вона триватиме до 25 червня, після неї до 1 липня – ліквідація академічних заборгованостей. Також 19 червня розпочалися захисти дипломних робіт на бакалавраті. Все відбувається за планом (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

2. Триває переоформлення ліцензій на здійснення університетом освітньої діяльності в зв`язку зі зміною адреси університету через перейменуванням проспекту Перемоги на Берестейський. Також проводиться переоформлення сертифікатів про акредитацію спеціальностей та освітніх програм (ОП) – це також пов`язано  зі зміною адреси університету, а також з внесенням КМ України за поданням МОН України змін до переліку галузей знань і спеціальностей. Там, де сертифікати слід переоформлювати на нові шифри, задля доведення тотожності нових і старих програм готуються повні пакети документів (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

3. Почали працювати робочі групи з підготовки сесії професорсько-викладацького складу та Дня першокурсника. Пропонується ювілейну сесію професорсько-викладацького складу провести за традицією в ЦКМ 31 серпня, в день народження університету. Варіанти проведення Дня першокурсника обговорюються. Остаточно обрання формату проведення визначатиметься в залежності від безпекової ситуації (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

4. Кадрові питання. Триває традиційна кампанія звітування НПП за результатами навчального року: виконання умов контрактів, результати опитування студентів тощо. По кожному викладачеві на засіданнях кафедр прийматимуться рішення щодо подовження чи розірвання контракту. Крім того, на поточному тижні планується провести засідання експертно-кваліфікаційної комісії, на якій мають бути розглянуті питання щодо призначень на посади кількох професорів (О.А.Жученко).

5. Вступна кампанія. МОН затвердило максимальний обсяг державного замовлення на бакалаврат для КПІ – 4819 місць. Це на 3% більше, ніж торік. Також університет сформував пропозиції до МОН щодо обсягів державного замовлення на магістратуру – пропонується збільшити їх на 6% порівняно з минулим роком. Вони нині погоджуються з Військовою адміністрацією та Центром зайнятості.  До 21 червня пакети документів за кожною магістерською програмою мають бути подані до конкурсної комісії МОН (О.А.Жученко, керівники інститутів/факультетів, Приймальна комісія,).

6. Вступна кампанія (продовження). Внесено конкурсні пропозиції щодо вступу до ЄДЕБО – це те, що бачитимуть у своїх особистих кабінетах вступники. По бакалаврату у КПІ 184 конкурсні пропозиції, по магістратурі – 234. Загалом – 418 конкурсних пропозицій. Крім того, на поточному тижні в університеті має бути створено  консультаційний центр, який розпочне роботу 1 липня – у день відкриття особистих кабінетів вступників  (О.А.Жученко).

7. Акредитація освітніх програм (ОП). На минулому тижні отримано ще один проєкт експертного висновку ГЕР з ОП рівня PhD «Прикладна математика» (113, «Прикладна математика»). Також минулого тижня відбулися засідання ГЕР за 5-ма ОП КПІ й підписано відповідні експертні висновки – усі позитивні. 20 червня відбудеться засідання Колегії НАЗЯВО, на розгляд якого вносяться 23 справи ОП КПІ (бакалаврського рівня – 13, магістерського – 4, PhD – 6 ), усі з позитивними рекомендаціями. Окрім того, сформовано перелік ОП, які мають бути акредитовані у 2023 – 2024 навчальному році – їх 63. З гарантами освітніх програм минулого тижня проведено вступний семінар щодо підготовки до акредитації. Варто додати, що впродовж 3 років університет не отримав жодної умовної акредитації: КПІ – єдиний технічний університет в Україні, в якого не було таких акредитацій, тож система внутрішньої  акредитації довела свою ефективність (О.А.Жученко).

8. Міжнародна акредитація. По обох ОП бакалаврського рівня, які проходили міжнародну експертизу, отримано звіти експертних груп, далі очікується розгляд Агенцією з акредитації та її висновкі. Загалом експертні групи не зафіксували невиконання за жодним критерієм (О.А.Жученко, Б.І.Дуда). 

9. Триває семестровий контроль та підсумкова  атестація на бакалавраті. Все відбувається у штатному режимі: інформаційні системи її підтримки функціонують нормально, всі розклади та приміщення витримуються, результати відображаються, як належить (А.А.Мельниченко).

10. У межах підготовки до нового навчального року минулого тижня видано наказ про закріплення ОП за кафедрами (А.А.Мельниченко).

11. Аспірантура. Триває прийом документів на вступ до аспірантури. Станом на 19 червня 104 особи вже подали оригінали документів, більше 200 зареєструвалися в електронному режимі. Передбачається,  що цього року результати прийому до  аспірантури будуть приблизно такими, як і торік, а можливо – і дещо вищими. Крім того, 21 червня буде проведено вебінар для аспірантів 3-4 років, які виходитимуть на захист, для   роз`яснення оновлених правил. Для участі в ньому зареєструвалися вже понад 100 аспірантів   (А.А.Мельниченко).

12. Упродовж попередніх двох тижнів працювала комісія з перевірки низки кафедр, щодо яких були звернення або які в наступному навчальному році виходитимуть на акредитацію. Усього перевірялися 7 кафедр, на яких комісія ознайомилася з ресурсним і методичним забезпеченням, організацією освітнього процесу тощо. По 5-и кафедрах основних зауважень немає, по 2-х для усунення зауважень підготовлено акти на завідувачів кафедр(А.А.Мельниченко).

13. Протягом минулого тижня в корпусі №13 КПІ проводилися 5, 6 і 7 сесії НМТ, їхню організацію  супроводжували працівники університету. Все пройшло без збоїв (А.А.Мельниченко).

14. Інформаційне забезпечення. Оприлюднено черговий внутрішній вебометричний рейтинг сайтів факультетів і кафедр університету. Його результати доведено до керівників  підрозділів. Відновлено роботу зі встановлено ІР-телефонів (А.А.Мельниченко, КБ ІС).

15. 19 червня вручено сертифікати слухачам першого набору курсів підготовки інженерів безпілотних систем. Вже сформовано другий набір слухачів (А.А.Мельниченко).

16. На поточному тижні буде завершено традиційне опитування НПП і з 19 червня розпочалося опитування «Викладач очима студентів» (А.А.Мельниченко).

17. У ДНВР проведено засідання ради з навчально-виховної роботи в очному форматі. Розглянуто питання аналізу результатів складання заліків, боржників, надання академічної відпустки та індивідуальних графіків навчання, апеляцій, відрахування, оформлення наказів по контингенту та інше https://t.me/dnvr_31/3652 (Н.В.Семінська).

18. З 12 по 16 червня з університету відраховано 48 студентів (32 студента – за власним бажанням) (Н.В.Семінська).

19. Проведено розгляд апеляцій студентів щодо рішення Комісії з профілактики правопорушень гуртожитку №18 на Комісії з профілактики правопорушень університету. Попередньо обговорено зміни та пропозиції до оновленого Положення про комісії з профілактики правопорушень (Н.В.Семінська).

20. Триває погодження дат зустрічей щодо проекту «Підтримка психічного здоров`я поранених українських захисників та їх сімей» з Талліннським коледжем охорони здоров`я (Естонія, Tallinn Health Care College) (Н.В.Семінська).

21. Представники КПІ (21 учасниця) взяли участь у заході, організованому польською фундацією PERSPEKTYWY під назвою «Women in Techn Summit». Після завершення  отримано багато позитивних відгуків від учасниць академічної мобільності (Н.В.Семінська, О.П.Демиденко).

22. Проведено конкурсний відбір студентів для участі у Літній школі у м.Лодзь (Н.В.Семінська, О.П.Демиденко, С.І.Сидоренко, НН ІАТЕ, ФБМІ, НН ІПСА).

23. ДНВР надало сприяння у проведенні 16 червня Дня відкритих верей ПБФ (ДНВР, ПБФ).

24. 12 червня для учнів дистанційної школи ОПТІМА (15 осіб) проведено екскурсію кампусом КПІ (Н.В.Семінська).

25. 13, 14 і 16 червня працівники ДНВР надали допомогу у проведенні на базі університету Національного мультипредметного тесту (НМТ). Під час заходу студенти КПІ проводили профорієнтаційні бесіди з учасниками НМТ (Н.В.Семінська).

26. Відповідно до договору про співпрацю КПІ з КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді», з метою популяризації технічних наук серед учнівської молоді міста Києва та активного залучення школярів до пошуково-дослідницької роботи 12 червня НН ІМЗ та 13 червня ФМФ розпочали роботу Літньої науково-профільної школи відділення технічних наук Київської МАН (Н.В.Семінська).

27. Проведено робочу зустріч з активними студентами щодо організації профорієнтаційного заходу «День Вступника: відчуй КПІ», який відбудеться 1 липня (Н.В.Семінська).

28. Триває робота факультетів/інститутів з підписання договорів про співпрацю з компаніями- партнерами/організаціями. Впродовж тижня погоджено:

  • Меморандум про співпрацю між КПІ ім. Ігоря Сікорського та Департаментом муніципальної безпеки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
  • Військовою частиною А2923 та КПІ ім. Ігоря Сікорського (Н.В.Семінська).

29. 15 червня відбулася зустріч з представниками Хмельницької АЕС та представниками факультетів/інститутів (ФЕА, НН ММІ, НН ІЕЕ, НН ІАТЕ, ХТФ). Окреслено можливості для залучення здобувачів вищої освіти для проходження практики та працевлаштування на станції (Н.В.Семінська).

30. Розпочато подачу звітів з проведення олімпіад. 31 травня відбулася остання в семестрі олімпіада. Загалом упродовж семестру було проведено 26 олімпіад: ФЛ - 5, НН ІЕЕ - 4, ФСП - 4, ФМФ - 3, ФЕА - 2, НН ММІ - 2, ХТФ - 1, ФММ - 3, ФІОТ - 1, НН ММІ+ФСП – 1 (Н.В.Семінська).

31. Спільно з Федерацією баскетболу м. Києва за ініціативи НН ВПІ та підтримки профкому студентів КПІ на Площі знань організовано благодійні змагання зі стрітболу 3х3. Загалом у змаганні взяло участь 22 команди: 15 - студенти; 7- школярі. Змагання тривали протягом 2 днів. Зібрано майже 25 тисяч грн (Н.В.Семінська, П.О.Киричок, І.Степанюк).

32. Продовжує роботу гуманітарний штаб КПІ. Відбулася передача гуманітарної допомоги Ново-Каховській ОВА. Здійснюється координація з волонтерським організаціями для адресної допомоги не тільки херсонцям, але й усім, хто продовжує страждати від російської агресії (Миколаївська, Харківська, Донецька та інші області) (Н.В.Семінська, І.Степанюк).

33. Здійснено аналіз та узагальнення пропозицій від 6-ти університетів України стосовно започаткування Космічної програми університетів України. Пакет пропозицій планується на цьому тижні передати до МОН. Започаткування такої національної програми дозволить університетам України скоординувати свої дії, забезпечивши тим самим вищу ефективність для всіх учасників і для України (В.А.Пасічник).

34. Реагуючи на численні зауваження до проведення Конкурсу дербюджетних НДР, робоча група Президії ради проректорів з наукової роботи провела роботу над пропозиціями. На 21 червня заплановано засідання робочої групи за участі заступника Міністра МОН України Д.І. Курбатова. Очікується, що пропозиції суттєво підвищать прозорість Конкурсу та обʼєктивність оцінювання проєктів (В.А.Пасічник).

35. На спільній нараді ДЕФ та НДЧ обговорено можливі шляхи зарахування виконавців госпдоговірних тем. Аналіз чинного законодавства свідчить, що єдиним механізмом зарахування без порушень є зарахування працівника на роботу з виконання окремих договорів з повним розрахунком з ним після завершення відповідних робіт. Альтернативою може бути зарахування працівників на постійній основі, але це потребує розрахунку працемісткості робіт за людино-годинами. Інші форми зарахування потенційно призводять до порушень трудового чи бюджетного законодавства. Планується з цього питання провести роз`яснювальну роботу з підрозділами (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, Л.Г.Субботіна).

36. Як інструмент системної роботи ДМС і НДЧ в частині посилення міжнародної проєктно-грантової діяльності розглядається електронна система обліку міжнародних проєктних заявок. Проведено спільну нараду ДМС і НДЧ, на якій виявлено слабкі місця системи та намічено кроки щодо їхнього подолання (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко).

37. На нараді Координаційної ради обговорено питання університетської Космічної програми, підготовки договорів на створення супутника  «PolyITAN-12U» з харківським замовником та МОН України, роботи над проєктом «PolyITAN-3-PUT», створення наземної станції для прийому інформації з «PolyITAN-3-PUT» (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

38. У межах пошуку додаткових можливостей розширення міжнародної співпраці спільно з інноваційним середовищем "Sikorsky Challenge" представники НДЧ взяли участь у нараді з волонтерами зі США (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко).

39. З метою посилення контролю за виконанням наукової тематики, що фінансується з державного бюджету України, здійснюється супровід підготовки звітних матеріалів другого етапу виконання науково-технічних робіт за державним замовленням (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

40. Подано 8 заявок на реєстрацію авторського права на твір (4 – ФММ , 4 - НН ІПСА) (О.Я.Юрчишин).

41. Створення ювілейної книги «КПІ. Друге століття, продовження традицій»:

  • надруковано перші 100 сторінок з приблизно 500 сторінок (розділи 1-3);
  • розпочався друк розділів 4-6;
  • до друку передано розділи 7-10;
  • попередню верстку пройшли розділи 11 – 13;
  • завершено верстку розділу 14 (історія та діяльність інститутів/факультетів за 25 років);
  • упорядковано та погоджено з ректором список осіб, яким висловлено подяки за допомогу та участь у створенні ювілейного видання (приблизно 40 осіб) (М.Ю.Ільченко, В.В.Татарчук).

42. Комісія з етики та академічної доброчесності Вченої ради КПІ провела розгляд та виявила факти порушення принципів академічної доброчесності Кирилом Фроленком під час виконання ним магістерської дисертації, захищеної у 2021 році. В результаті перевірки система виявила 38,2% збігів з кваліфікаційними роботами інших студентів. Після повторної перевірки і у разі доведення плагіату комісія клопотатиме про скасування присудження ступеня магістра та присвоєння відповідної кваліфікації цьому випускнику (О.М.Бруй).

43. На пропозицію МОН України Комісії з освітньої діяльності Вченої ради КПІ передано на розгляд в порядку громадського обговорення проект Національної стратегії розвитку інклюзивного навчання на 2023-2030 роки (М.Ю.Ільченко, В.І.Тимофєєв).

44. Космічна програма університету. Розпочато пошук виконавців дослідно-конструкторської роботи «Гравісат», яка передбачає вимірювання значення прискорення вільного падіння з похибкою не гірше 10µGal для вирішення завдань; створення 3D моделі гравітаційного поля Землі, що функціонує у реальному масштабі часу; пошук корисних копалин; прогнозування наземної сейсмоактивності. Проєкт сприятиме розширенню участі університету у міжнародному співробітництві в галузі дистанційного зондування Землі з метою вирішення глобальних та національних проблем шляхом обміну інформацією (В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, Ю.М.Сидоренко, С.І.Сидоренко).

45. Підготовлено проєкт Угоди про співпрацю між ГО «Українська Рада Миру», КПІ ім. Ігоря. Сікорського, Національним університетом імені Тараса Шевченка, Українським державним університетом імені Михайла Драгоманова, Київським національним економічним університетом імені Вадима Гетьмана, закладом вищої освіти «Міжнародним науково-технічним університетом імені академіка Юрія Бугая», Національною академією педагогічних наук України, Національним центром «Мала академія наук МАН України» (С.І.Сидоренко).

46. Розпочато роботу над зверненням Посольства Японії в Україні, яке запропонувало КПІ ім. Ігоря Сікорського виступити спільно з Japan Foundation співорганізатором кваліфікаційного іспиту з японської мови JLPT (Japanese Language Proficiency Test), який проводитиметься 3 грудня 2023 р. Проведення іспиту на базі КПІ стане престижною подією для університету. Такий іспит проводиться одночасно для всіх бажаючих в усьому світі і є носієм японської традиції. До організації заходу запрошуються лише авторитетні, відомі в Японії та в світі університети (С.І.Сидоренко, К.О.Луговська).

47. 19 червня відбулася зустріч ректора М.З. Згуровського із членами Президії Альянсу європейських університетів CESAER. обговорено питання подальшої підтримки КПІ з боку Асоціації CESAER і визначення, чи буде вона корисною для КПІ та вигідною для Асоціації CESAER (С.І.Сидоренко, А.П.Шишолін, Б.І.Дуда).

48. ДМС спільно з НДЧ продовжують працювати над активізацією роботи кафедр у  напрямі підготовки проєктних пропозицій для подачі на конкурси програми «Горизонт Європа» з граничним терміном подачі в період з квітня 2023 р. по квітень 2024 р. Минулого тижня відбулися індивідуальні зустрічі із заступниками деканів РТФ, НН ІАТЕ, НН ІАТ, які взяли на себе конкретні зобов'язання підготувати 500-знакові оголошення для порталу ЄК «Funding&Tenders Opportunitites» (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник).

49. Триває проведення зустрічей в присутності деканів і директорів інститутів із завідувачами кафедр, які у 2022 році не виконували науково-технічні проєкти, освітні проєкти, або не виконували міжнародних проєктів взагалі. Відбулася розмова з завідувачами кафедр ХТФ, на якому вагомих науково-технічних проектів не мала жодна із 3-х наукових шкіл і 10-ти діючих наукових груп. Прийнято рішення щодо умов контрактів із завідувачами кафедр, до яких будуть вноситись більш конкретні. Від завідувачів кафедр ХТФ отримано три раціональні пропозиції:

  • збільшити кількість груп слухачів курсу підвищення кваліфікації з міжнародної проєктно-грантової діяльності в ІПО КПІ;
  • формувати групи слухачів на цих курсах підвищення кваліфікації в ІПО КПІ цільовим спрямуванням – пофакультетно;
  • з метою формування міждисциплінарних і міжфакультетських проєктних пропозицій на конкурси програми «Горизонт Європа» започаткувати спеціалізований сайт НДЧ і ДМС для розміщення на ньому оголошень про пошук внутрішньоуніверситетських партнерів для цього (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко).

50. Спільно із В.А. Кондратюком розпочато моніторинг програм міжнародної технічної допомоги для організації в КПІ системи віддаленого енергомоніторингу, серед яких - Грантова програма USAID «Проєкт енергетичної безпеки», Програма грантової допомоги від Уряду Японії за проєктами безпеки людини «Кусаноне» та інші (С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк).

51. Минулого тижня виграно 2 проєктні заявки (НН ІМЗ, ФЕЛ, ПБФ) за програмою «Горизонт Європа» (С.М.Шукаєв).

52. Отримано (без офіційного підтвердження) результати участі КПІ в глобальному рейтингу QS, який офіційно буде оприлюднено 27 червня. Рейтинг QS-2024 побудований за оновленою методологією. До 6-ти інтегральних параметрів тепер введено ще три нових: Sustainability, International Research Network, Employment Outcomes. Попередньо позиція КПІ продовжує залишатися в інтервалі 701-750. На сьогодні це найвища позиція за останні роки (з 2018 року) участі КПІ в рейтингу. Динаміка змін інтегральних параметрі КПІ показує поліпшення параметрів Employer Reputation та Faculty Student Ratio (С.І.Сидоренко).

53. За результатами рейтингу «ТОП-200 Україна 2023» підготовлено доручення підрозділам посилити внески підрозділів до інтегральних параметрів КПІ загалом (О.А.Жученко, С.І.Сидоренко).

54. Наступного тижня заплановано провести дві зустрічі з представником рейтингу QS, регіональним координатором країн Східної Європи і Азії С. Христолюбовим. Попередній аналіз світових менеджерів, коли абітурієнти обирають університет, показав такий результат:

- у період 2018-2022 роки найбільш затребуваним став YouTube (для 58% абітурієнтів), друге місце посідає Instagram (45%), Facebook втратив позиції з 58% у 2018 році, до 34% у 2022 році. Інші дані рейтингу QS свідчать, що для прийняття рішення іноземного абітурієнта в який університет вступати, – абітурієнти насамперед користуються сайтами університетів, де представлено освітні програми (С.І.Сидоренко).

55. Цивільний захист. Минулого тижня закінчено доукомплектування укриттів у навчальних корпусах і в Студмістечку: завезено лави, біотуалети, електрогенератори, теплові гармати, питну воду. Також за участю працівників ДСЕС перевірено укриття, які мали лише один вихід, після чого спільно з фахівцями будівельно-технічної комісії університету напрацьовано деякі рішення з обладнання в них другого – аварійного – виходу. Їхнє обладнання дозволить університету атестувати укриття на більшу, ніж 50, кількість місць і отримати на початок нового навчального року на додаток до атестованих 6500 місць в укриттях ще приблизно 2000 місць. Окрім того, на поточному тижні планується завершити ремонтні роботи в гуртожитках №№ 18, 19 і 20 (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).   

56. Благоустрій. На поточному тижні планується завершити роботи зі створення парку за корпусом №28. 19 червня в парку на алеї сакур додатково висаджено деревця. Минулого тижня університет отримав ґрунт для нового парку, його розплановано по території парку і висіяно траву.  На поточному тижні очікується ще 4 автомобілі з грунтом. Також наприкінці минулого тижня завершено роботи з формування схилу від скверу Піонерів авіації до вул. Політехнічної й укріплення його зеленими насадженнями, організовано   їхній автоматичний полив. Отримано фарби та матеріали для реалізації проєкту «КПІстіна» (В.А.Кондратюк).

57. Капітальні ремонти. Проводиться заміна сисеми холодного водопостачання університету. Перший етап цієї роботи виконано, розпочався другий – підведення  другої нитки водоводу до корпусів у центральній частині кампусу (В.А.Кондратюк).

58. У межах підготовки до наступного опалювального сезону триває робота з налаштування індивідуальних теплових пунктів навчальних корпусів, після цього – в гуртожитках. Окрім того, на засіданні технічно-будівельної комісії ухвалено рішення щодо налаштування автоматики на спрацювання при підвищенні температури, що дозволить заощаджувати теплоносій  (В.А.Кондратюк).

59. Отримано погодження і дозволи від ДТЕК на ремонт трансформаторних і розподільчих підстанцій по території університету з можливістю у випадку блекауту їхнього включення в роботу єдиної енергетичної системи міста. Робота розпочнеться цього тижня  (В.А.Кондратюк). 

60. Придбано і випробувано глибинний насос, який у випадку блекауту забезпечуватиме університет водою. Насос працює від електрогенератора (В.А.Кондратюк).

61. Минулого тижня у  Центрі фізичного виховання і спорту «Політехнік» запущено в експлуатацію два відремонтовані насосні агрегати, які працюють на великому басейні. Цього року їхній ремонт проведено власними силами, що дозволило заощадити приблизно 150 тисяч гривень (В.А.Кондратюк).

62. Соціальний напрям. 29 червня планується провести черговий благодійний футбольний турнір. До участі запрошуються команди співробітників і студентів  (В.А.Кондратюк).

63. Фонд підтримки ЗСУ «Київський політехнік». Заявки за минулий місяць виконано, останньою була закупівля тепловізорів для танкової  бригади, які на поточному тижні буде передано до війська. Кошти на виконання нових заявок накопичуються  (В.А.Кондратюк, І.А.Гришко, Л.Г.Субботіна).

64. Безпека. На попередньому тижні під час проведення ремонтних робіт з прокладання водоводу було виявлено снаряд часів Другої світової війни без бойової частини. За погодженням з ДСНС його планується передати до університетського музею, для цього проводиться оформлення  відповідних документів (В.А.Кондратюк).

65. Безпека (продовження). На вихідних в гуртожитку №13 скоєно крадіжку майна. Зловмисників встановлено – це ті само особи, які скоїли таке ж правопорушення в гуртожитку №16. Видано дозвіл на їхнє затримання, потім їх буде притягнуто до кримінальної відповідальності  (В.А.Кондратюк).

66. Фінансування на червень одержано в повному обсязі. Комунальні платежі за рахунок загального фонду сплачено. Робота проводиться в межах отриманих коштів.

Спецкошти надходять, але вже повільніше, ніж наприкінці весни. Проплати проходять своєчасно і регулярно.

Склалася певна поточна кредиторська заборгованість, яка має бути погашена до кінця тижня.

На поточному тижні має відбутися останнє засідання комісії з оптимізації штатної структури університету. Опрацьовуються останні пропозиції, щоб до вівторка наступного тижня мати готовий проєкт відповідного документу.   

Завершується робота з організації відділу централізованого бухгалтерського обслуговування підрозділів. Штат його практично укомплектовано, залишилася лише одна незаповнена вакансія. Відділ уже почав працювати і приймає матеріали від підрозділів (Л.Г.Субботіна).

67. Студмістечко працює в штатному режимі. Перепускний режим перевіряється, питання  поселення вирішуються у робочому порядку.

Проводиться підготовка до Дня вступника, готуються конкурси, майстеркласи, фотозона, технічна група.   

Триває робота з дооблаштування, благоустрою укриттів і збільшення в них числа місць. Також проводяться планові ремонти кімнат гуртожитків  (О.О.Царенок).

68. З 19 червня розпочато навчання викладачів, які в межах пілотного проєкту НАЗК викладатимуть студентам з наступного семестру курс «Антикорупція і доброчесність». Навчання також організовано НАЗК (Я.Ю.Цимбаленко).

69. Науково-технічна бібліотека працює у двох форматах – дистанційному та безпосередньо в приміщенні бібліотеки.

Розпочалося підписання обхідних листів випускникам. Бібліотека надає факультетам та інститутам  списки тих студентів, які мають борги.

Бібліотека активно працює над верифікацією даних для рейтингів НПП у системі  «Електронний Кампус». Також триває робота над перевіркою нових посібників і підручників в системі «Unicheck» на наявність текстових збігів (О.М.Бруй).

70. Чотири команди ветеранів спорту виграли другі місця на Чемпіонаті України з волейболу у вікових категоріях старше 65-и років, 70-и років, 75-и років і 80-и років. Також в університеті  планується відродити проведення волейбольних турнірів пам`яті  М.А.Павловського  (М.О.Безуглий).  

71. Студрада закрила збір для студента ФЕЛ, який нині служить у війську, на акумулятори для рацій. Понад те, зібрано кошти на ще 2 додаткових акумулятори. Для цього проведено 2 благодійних заходи – розіграш та фотовиставку «Сушка».  Розіграш тривав до 20 червня, розігрувався розписаний трофейний тубус.  «Сушка» пройшла на вихідних, вперше з 2019 року, коли проєкт було призупинено через дистанційне навчання.

14 червня у Всесвітній  День донора проведено виїзну донацію крові, участь у якій взяли 27 студентів  (Є.Малкіна).

72. Студентський парламент організував благодійний захід для дітей з тимчасово окупованих територій.

Також представники Студентського парламенту спільно з представниками університетів-партнерів продовжують роботу в проєкті «Rescue», який фінансується Шведським Інститутом (С.Горбачик).

73. Профком студентів організував минулого тижня дві трансляції футбольних матчів (одну – на Малому спортивному ядрі), та одну 19 червня.   На них проводився збір коштів на автомобіль для 63-ї бригади.

            Триває робота зі студентами-правопорушниками, на поточному тижні має відбутися засідання апеляційної комісії.  

            Також Профком студентів узяв участь у підготовці та проведенні турніру зі стрітболу, для участі в якому вдалося зібрати декілька команд.

            Профком студентів працює над організацією урочистих вручень дипломів випускникам магістратури наукового напряму на факультетах і в інститутах, у планах зробити такі заходи традиційними (І.Степанюк).

Дайджест головних новин КПІ

📍МОН затвердило для КПІ максимальний обсяг держзамовлення для бакалаврів: 4 819 місць, що на 3% більше, ніж торік. Кількість магістерських бюджетних місць також збільшили — на 6%.

📍КПІ вийшов з ініціативою започаткувати спільну космічну програму українських вишів. Цього тижня документи планують передати до МОН.

📍 З 1 липня у КПІ запрацює консультаційний центр з профорієнтації та умов вступу.

📍Семестровий контроль йде за планом. Розпочався захист дипломів бакалаврів.

📍Здійснюється планове звітування навчально-педагогічних працівників про виконання умов контрактів.

📍Триває приймання документів до аспірантури. Подано 104 оригінали, понад двісті людей зареєструвалися онлайн.

📍Аспірантів КПІ подали на премію Президента України та премію імені Михайла Грушевського.

📍Сім кафедр КПІ перевірили на якість роботи. Це кафедри, за якими були звернення, і ті, які виходять на акредитацію у вересні. Підготували акти для усунення проблем.

📍Триває аналіз результатів роботи екзаменаційних комісій магістрів.

📍Університет приймав національний мультипредметний тест.

📍Опубліковано рейтинг підрозділів, сайтів факультетів, кафедр, завідувачів кафедр, журналів.

📍Сьогодні вручають сертифікати першому випуску набору фахівців безпілотників — спеціалістів з ремонту та експлуатації. Вже відбувся другий набір.

📍Опитування науково-педагогічних працівників добігає кінця цього тижня — і розпочнеться студентське оцінювання викладачів.

📍За минулий тиждень відраховано 48 студентів, з них 32 — на власне бажання.

📍Сьогодні має відбутися зустріч з президією Асоціації університетів CAESAR стосовно її допомоги Київській політехніці в умовах війни.

📍Готується до укладання угода між пʼятьма українськими університетами, серед яких і КПІ.

📍Створено алгоритми залучення студентів до міжнародної грантової діяльності..

Дата події