Час четвертої Школи креативності та School of creativity Vol.4. настав! Цього разу у фокусі креативних учнів та лекторів — технології штучного інтелекту.

У перший день занять брейнштормили зі студентами найкрутіші науковці та фахівці в галузі штучного інтелекту: В. Сінєглазов, В. Гуськова і В. Осауленко.

То чи замінить ШІ людину? На це запитання, зокрема, сьогодні відповідала Ольга Осінська, керівниця експертної групи з розвитку освітніх технологій та інновацій надсучасного міністерства в країні — Мінцифри.

«Штучний інтелект — дуже класний інструмент, але він ніколи не замінить людину. Адже в багатьох інтелектуальних професіях украй важливий творчий складник. Тож штучний інтелект не зможе замінити людину, в якої є такі софт-скіли, як емоційний інтелект, і там, де потрібна комунікація», — переконана пані Ольга.

Друга частина Школи креативності пройшла у КПІшному Світовому центрі даних з геоінформатики та сталого розвитку. Саме там політехніки упродовж двох наступних днів застосовуватимуть ШІ у власних інноваційних проєктах. А ще прокачиватимуть креативне мислення для студентської проєктної діяльності, вчитимуться формувати командну співпрацю й розвивати проєктний менеджмент.

Нагадаємо, проєкт започатковано з ініціативи ГО «Студентський парламент КПІ» за підтримки адміністрації університету та Noosphere Engineering School.

Дата події