Традиційний семінар "Польсько-українське економічне співробітництво", організований Секцією вихованців КПІ в Польщі, пройшов 26-28 травня в м. Любича Королівська (Lubycza Królewska) неподалік від українського кордону.

Під час офіційної частини в готелі "Xavier" його учасники обговорили нинішній стан економіки України та її найнагальніші проблеми, а також інформацію про польську допомогу в їхньому подоланні. Під час обговорення пролунало чимало прикладів залучення до цієї діяльності й випускників КПІ – особливо в частині допомоги своїй альма-матер. А ввечері випускники Київської політехніки, які нині живуть не лише в різних регіонах Польщі, а й у Канаді, Франції та Швеції, згадували свої київські студентські роки.

Наступного дня учасники оглянули експонати Музею гітлерівського табору смерті у Белжці (Bełżec), де нацисти вбили 600 тисяч євреїв та ромів, і ознайомилися з історичною частиною міста Замістя (Zamość). Увечері вони стали гостями концерту колективу "Kresowiacy", а також створеного випускником КПІ чоловічого хору із Жешува (Rzeszów). І наостанок, у неділю, учасники відвідали історично і культурно пов'язані з Україною села, що розташовані біля самого кордону з Україною, – Гребенне (Hrebenne), де оглянули дерев'яний греко-католицький храм Святого Миколая XVII століття, та Седліська (Siedliska), де ознайомилися з експозицією Музею скам'янілих дерев.

Організаторами семінару були Тадеуш Коляса (Tadeusz Kolasa) та Генрік Букальський (Henryk Bukalski).

Януш Фукса, голова Секції вихованців КПІ у Польщі

Дата події