Університетські інтернет-сторінки щороку запрошують студентів долучитися до спільноти BEST Kyiv. Чим це товариство приваблює політехніків?

BEST (Board of European Students of Technology) – це студентська організація, що її заснувала ініціативна молодь провідних технічних університетів Європи. Об'єднані загальною метою і спільними цінностями, вони організовують заходи задля всебічного розвитку студентів.

BEST Kyiv працює на базі КПІ ім.  Ігоря Сікорського, тому всі учасники локальної групи є студентами або випускниками нашого університету. BEST Kyiv об'єднує людей з різних факультетів і спеціальностей, організовує та проводить такі заходи, як інженерні змагання ЕВЕС, хакатон INT20H, Книжковий аукціон КПІ, BEST Сourses.

Президентка BEST Kyiv Ася Бондаренко захоплено ділиться: "Ми легко пристосовуємося до змін, відкриті до нового, вчимося бути мобільними та швидко реагувати на проблеми. Ми отримуємо задоволення від усього, що робимо: цінуємо позитивні емоції від роботи і прагнемо зробити нашу діяльність приємною для всіх". Її доповнює Марічка Акрибай, яка в організації відповідає за зв'язки з громадськістю: "Ми вчимося будувати відносини, де люди дбають, допомагають та підтримують одне одного. Цінуємо командну роботу, прагнемо робити все якнайкраще".

Дійсно, молодіжні проєкти сприяють підвищенню рівня професійних знань студентів університетів, де працюють осередки BEST, покращенню інтеграції між студентами різних країн, надають їм можливість набути досвіду міжнародної співпраці, ознайомитися з культурою та традиціями країни-організатора. Варто зауважити, що з 2009 року понад 400 студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського взяли участь в освітніх курсах, що проводилися в інших європейських технічних вишах. Наступний проєкт, в якому можуть взяти участь політехніки, – освітні курси в Австрії, що мають відбутися  в лютому 2023 р.

"Будемо говорити просто про складний світ аерокосмічної техніки. Оволодівши знаннями з інженерних дисциплін, необхідних у цій галузі, можна буде одразу застосувати їх на практиці", – розповідає Настя Вінічук, відповідальна за міжнародну співпрацю. І, спохмурнівши, додає: "Зараз надзвичайно важливо говорити про все, що відбувається в Україні, і неформальні діалоги – це один із найкращих варіантів".

Так, світ має знати, що відбувається в Україні: постраждали понад 2670 освітніх закладів, 331 із них знищено повністю, зазнали руйнувань і пошкоджень  більше 43 вітчизняних вишів. Бестівці заявляють протест агресорові й борються на своєму рівні. "Як і вся Україна продовжує доносити правду на міжнародній арені про злочини росії, так і BEST Kyiv, BEST Lviv, BEST Vinnytsia, BEST Zaporizhzhya працюють над інформуванням і отриманням розуміння від спільноти європейських студентів", – діляться в BEST Kyiv. – Українські локальні групи з перших днів війни працюють над вилученням російських осередків з організації. 26 лютого було створено робочу групу, що діє за двома напрямами: безпосередньо вилучення російських осередків з BEST і висвітлення злочинів росії".

І що ж маємо на сьогодні? BEST Kyiv отримав статус форс-мажору, тобто звільнення від усіх обов'язків перед організацією. Але парадокс у тому, що такий само статус отримали й російські локальні групи. Тобто, головна організація поставила в однакові умови жертву й агресора. Тож нещодавно учасники українських осередків домоглися створення міжнародної команди, яка регулярно поширює інформацію про війну в Україні серед BEST спільноти.

"Ми не підтримуємо російські BEST-осередки, жодним чином не співпрацюємо з ними та не маємо ніяких партнерських домовленостей. Позиція українських осередків єдина – ми засуджуємо нинішню позицію міжнародного керівного органа  і продовжуємо різними методами впливати на їхні рішення та врегульовувати ситуацію, що склалася, – підсумовує Ася. – Спільнота BEST – це активна європейська молодь. Своїми діями ми збільшуємо їхню обізнаність щодо російсько-української війни, демонструємо реалії, в яких сьогодні живемо, боремося на міжнародній арені за наше право мати доступ до освітніх заходів, де не буде представників країни-агресора. Для нас важливо зберегти свій голос в Європі і бути почутими".

Новий набір до BEST Kyiv!

BEST (Board of European Students of Technology) — студентська організація, що її заснувала ініціативна молодь провідних технічних університетів Європи. Об’єднані загальною метою і спільними цінностями, вони організовують заходи задля всебічного розвитку студентів.
BEST Kyiv працює на базі КПІ, тому всі учасники локальної групи є студентами або випускниками нашого університету. BEST Kyiv об’єднує людей з різних факультетів, спеціальностей і разом розвиває українське студентство!

Якщо ти:

🔹 хочеш започатковувати круті проєкти;
🔹 прагнеш розвиватись і навчатись;
🔹 відкритий до нових емоцій і знайомств —

тоді переходь за посиланням, заповнюй форму і ставай частиною BEST Kyiv!

https://forms.gle/FFNdUPmHYuJF4MiV7

⏰ Дедлайн: 30 вересня о 23:59