16 грудня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася онлайн-зустріч з очільником одного з провідних європейських вишів – президентом Гіссенського університету ім. Юстуса Лібіха (Німеччина) професором Джойбрато Мукерджі.

КПІ ім. Ігоря Сікорського представляли ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв'язків Сергій Сидоренко, завідувач кафедри органічної хімії та технологїі органічних речовин Андрій Фокін (дистанційно із Гіссена) та інші. З німецької сторони участь у зустрічі також узяв академічний координатор співпраці університету та КПІ професор органічної хімії Петер Р. Шрайнер.

Як було заплановано заздалегідь, темою зустрічі було обговорення перспектив співробітництва. Учасники визначили пріоритетні його напрями – це, передусім, сфера високих сільськогосподарських технологій, хімії як функціональної основи цих технологій, біомедичної інженерії, біотехнологій, правознавства, математики, комп'ютерних технологій, підготовки у сфері духовної освіти та підготовки державних службовців. Сторони планують створити спільні програми мобільності та студентського обміну і, звісно,  гармонізувати їх між собою.

Джойбрато Мукерджі

Під час бесіди  колеги з Гіссенського  університету також отримали запрошення взяти участь у пілотному проєкті повоєнної інноваційної трансформації України на платформі Інноваційної екосистеми "Sikorsky Challenge Ukraine" з сильним акцентом в академічному вимірі. Також німецьку сторону запрошено до підготовки проєктних пропозицій за напрямами для надання їх в європейські програми. КПІ висловив бажання підтримати академічну мобільність у форматі "КПІ  – Гіссенський  університет".

А ще представники КПІ з вдячністю відзначили, що на початку війни Гіссенський  університет виявив солідарність з Київською політехнікою – прийняв у рамках програми Erasmus+ на включене навчання 21 здобувача вищої освіти з КПІ.

Після завершення онлайн-бесіди Сергій Сидоренко надав коментар для представників університетських медіа. "Наші німецькі колеги  хотіли б розвинути співпрацю за схемами мобільності, підключивши грантові програми Європейського Союзу, Erasmus+ та інші можливості, – підкреслив він. –  Важливою є і наукова співпраця, яка може бути стимульована за рахунок коштів (грантів) німецького дослідного фонду. Там сприятливі умови для молодих учених".

Німецький університет прийматиме КПІшників

У КПІ відбулася онлайн-зустріч з президентом Ґіссенського університету імені Юстуса Лібіха (Німеччина) — одного з провідних європейських вишів.

Університети планують створити спільні програми мобільності й студентського обміну.

Дата події