Наприкінці вересня в Центрі культури і мистецтв КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулося кілька мистецьких подій, тематика яких – відгук на повномасштабну війну, розв'язану росією проти України.

У благодійному концерті на підтримку Збройних сил України  виступили художні колективи ЦКМ – тріо бандуристів "Оріяна", вокальний ансамбль "Соло", народна хорова капела КПІ та інші колективи, а також автор і виконавець власних патріотичних пісень, випускник університету Сергій Подвеза. Спеціальною гостею стала заслужена артистка України співачка Астрая. На концерті було організовано збір коштів для ЗСУ, тож глядачі мали можливість підтримати наших воїнів, які боронять Вітчизну.

А ще у вестибюлі було організовано дві виставки.

Київський художник Вадим Грінченко виставив серію полотен "Україна у вогні". Картини створено безпосередньо на місцях трагічних подій у містах Київщини навесні цього року. "Працюю в стилі імпресіонізму, – розповідає Вадим Грінченко. – Та після початку війни, повірте, я вже не міг малювати квіти чи натюрморти.  Не міг залишатися осторонь. Вирішив знайти своє місце митця серед тих, хто повинен залишити нащадкам зображення жахіть, скоєних ворогами на нашій землі. Я розпочав цю роботу зразу після окупації і працював безпосередньо в тих місцях, де "відзначилися" окупанти".

Україна у  вогні
Картина Вадима Грінченко серії полотен Україна у  вогні

Друга виставка – це серія фотографій випускника КПІ Юрія Туманова під назвою "Ніколи не пробачимо", зроблених по свіжих слідах лиходійства російського агресора в Бучі, Ірпені, Бородянці.

Безумовно, обидві експозиції можна вважати кричущими звинуваченнями у художній і документальній формі рашистів – нацистів ХХІ століття та  їх злочинного режиму.

Фотографії випускника КПІ Юрія Туманова
Фотографії випускника КПІ Юрія Туманова

Дата події