Шановні київські політехніки. За минулу добу (13-14 березня 2022 року) Україна у запеклій боротьбі продовжувала утримувати свої позиції по усій лінії оборони.

Президент України відвідав військовий госпіталь і блок пости на околиці Києва. Нагородив Героїв, поговорив з захисниками, підтримав їх дух.

Ракетно-бомбові удари наносилися по об’єктах критичної інфраструктури, житловим кварталам та аеродромам практично в межах усієї території України. Так, внаслідок авіаудару по Яворівському полігону на Львівщині загинуло 35 людей, 134 дістали поранення. По полігону було випущено 30 ракет.

Поглиблювалася гуманітарна катастрофа в Маріуполі. Чотирнадцятий день в облозі без світла тепла, води і продуктів харчування знаходиться мирне населення міста. За цей час кількість загиблих людей в місті перевищило 1700.

90 дітей загинули і понад 100 отримали поранення від початку війни (Офіс генерального прокурора).

13 березня в Україні працювало 10 гуманітарних коридорів для евакуації. За участі Міжнародного Червоного Хреста продовжувалося виведення мирного населення з небезпечних околиць Києва, міст Харкова, Суми, Луганської і Донецької областей, інших небезпечних регіонів країни. За добу евакуйовано понад 6 тисяч мирних жителів, за тиждень - понад 130 тисяч.

Знову спроби евакуації людей з Маріуполя були зірвані і закінчилися трагічно для семи мирних людей.

Запеклі бої проходили на підступах до м. Києва за напрямами міст Макарів, Бородянка, Вишгород, Бровари, Буча, Гостомель, Ірпіні. У Києві бомбові удари були нанесені по багатоповерхівці заводу «Антонов». За попередніми даними загинули дві людини, 7 мають поранення різного ступеню важкості. З місця вибуху в житловому будинку евакуйовано близько 70 осіб.

На території університету минула доба пройшла без надзвичайних подій. Безпека життєдіяльність і стабільність університету зберігалася на належному рівні.

Оперативний штаб неперервно аналізував поточну ситуацію та сконцентрувався на вирішенні наступних невідкладних проблем:

1. Забезпечення належних умов перебування людей в укриттях КПІ, постачання медикаментами, продуктами харчування, вирішення інших побутових проблем;

2. Продовжував працювати центр харчування, мешканців укриттів та студентів волонтерів, організовано централізований пункт харчування для усіх, хто забезпечує життєдіяльність і безпеку в університеті;

3. У гуртожитках КПІ минула доба пройшла без надзвичайних подій. Студенти із Китаю надали мешканцям сімейних гуртожитків гуманітарну допомогу (продукти харчування, подарунки дітям). Студмістечко в повній мірі було забезпечено комунальними послугами;

4. Активно працював "Фонд підтримки КПІ ім. Ігоря Сікорського". За рахунок фонду протягом минулого дня додатково до сформованого резерву закуплено 100 літрів бензину.

5. Студенти КПІ - волонтери територіальної оборони несли варту на блок постах по периметру території університету, брали участь у спорудженні захисних споруд, надавали іншу допомогу територіальній обороні у Солом‘янському районі;

6. Спільно з Національною поліцією, Нацгвардією і представниками територіальної оборони м. Києва департаментом безпеки КПІ забезпечувався правопорядок на території Університету. Працював автопатруль, який під час комендантської години слідкував за правопорядком на території Університету;

7. Оперативна група департаменту безпеки КПІ здійснила обхід 1, 5, 6, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 22, 23, 24, 28, 35- го навчальних корпусів, виконала повторну перевірку дахів та підвальних приміщень;

8. Ліквідована аварія тепломережі біля енергокрила 1-го корпусу. Разом з тим, сталося пошкодження трубопроводу холодного водопостачання в 26-ому навчальному корпусі. Працівники департаменту господарської роботи локалізували місце пошкодження магістралі і організували резервне постачання холодної води.

Оперативний штаб КПІ висловлює глибоку подяку студентам і співробітникам університету, які у ці складні часи докладають усіх можливих зусиль для забезпечення життєдіяльності колективу, надання допомоги своїм колегам.

Бережіть себе, своїх близьких і друзів

М. Згуровський

Дата події