"Майбутній КПІшник" – під такою назвою під час зимових шкільних канікул в КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшов черговий інженерний тиждень "КРISchool". Ініціатором і організатором його проведення традиційно виступив департамент навчально-виховної роботи. Вперше цю зимову школу без парт і крейди було присвячено ІТ-напряму навчання.

Приблизно 200 учнів з більше ніж  60 шкіл і ліцеїв м. Києва та Київської області мали змогу відвідати університет, дізнатися про особливості ІТ-спеціальностей на різних факультетах/інститутах, поспілкуватися з викладачами та студентами. Всі заходи проводилися з дотриманням карантинних вимог.

Шість факультетів та інститутів, які брали участь в ІТ-тижні, провели профорієнтаційну роботу серед учнів у різних форматах: екскурсії та майстер-класи, квести та доповіді, але найголовніше – вільне спілкування, відповіді на запитання та роз'яснення майбутнім абітурієнтам особливостей навчання та вступу на ІТ-спеціальності університету.

Про заходи "КРISchool" трохи детальніше

Отже, 28 грудня 2021 року відбулася дружня зустріч з деканом ФІОТ Сергієм Телеником та студентським активом цього факультету. Учасники відвідали хаб, лабораторії, дізналися про дуальну освіту, роботодавців, особливості вступу та навчання, виграли солодкі призи у вікторині.

Наступного дня школярів зустрічали курсанти та викладачі ІСЗЗІ. Вони  продемонстрували, як знайти приховану камеру чи пристрій, відстежити запис, провели екскурсію лабораторіями та до ситуаційного центру з кібербезпеки.

30 грудня студентські активісти ІПСА у форматі вільного спілкування відповідали на запитання учасників, провели екскурсію 35-м корпусом та розповіли про особливості студентського життя. 

4 січня ФТІ провів командний квест, який  організувала викладачка Людмила Булигіна: офлайн – у арт-просторі "Вежа" (перемогла дружба) та в онлайн-форматі (переміг учень 11 класу Тимур Чертков). Крім того, учасники дізналися про основи криптографії та інформаційної безпеки. 

5 січня школярі відвідали лабораторії та студентське КБ ТЕФ, дізналися про поєднання навчання з роботою та програми обміну. Всі охочі відвідали майстер-клас "С++світлофор", який підготував та провів студент Влад Голець. 

6 січня відбулася розмова та майстер-клас від професора ФПМ Олега Чертова. Він розкрив секрет, як прикладна математика допомагає досягти успіху в перемовинах.

Наостанок учасників чекала захоплююча екскурсія  бібліотекою КПІ, яку провела Мирослава Щеглинська.

Усім учасникам ІТ-тижня було розіслано сертифікати та запрошення приєднатися до офіційних сторінок КПІ в соцмережах, щоб бути в курсі наступних подій та вступної кампанії 2022 року.

Олена Олійник, провідний  фахівець ДНВР

[28.12.2021-06.01.2022] ІТ–тижні «КРISchool» на зимових канікулах

📢 Запрошуємо учнів 9-11 класів взяти участь в ІТ–тижні «КРISchool» на зимових канікулах. ІТ–тиждень «КРISchool» – екскурсії та майстер-класи від викладачів та студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Для майбутніх КПІшників це чудова нагода дізнатися все про ІТ-спеціальності, відвідати майстер-класи та наживо поспілкуватися з викладачами та студентами.

📌 Кількість місць обмежена. Захід буде проведено очно, з дотриманням карантинних вимог.

📋 Telegram-група для обговорення

📝 Реєстрація

🕓 Коли: о 12:00 за розкладом

📍 Де: Збір біля виходу з м. Політехнічний інститут (час зустрічі прийде на E-mail вказаний при реєстрації)

📢 Вступник на сайті Приймальної комісії | фейсбук | інстаграм | телеграм

🎥 Плейлист YouTube

💭 З питаннями сюди

❤️ Ми чекаємо на вас!

Дата події