Про старт Програми Європейського Союзу Еразмус+ на 2021-2027 рр. 25 березня 2021 року офіційно повідомила Європейська комісія.

Бюджет нової програми перевищує 26 мільярдів євро, а сама вона, як зазначено на її Інтернет-ресурсах, буде  не лише міжнародною, але й більш інклюзивною, цифровою та екологічною.

Програма сприятиме підтримці пріоритетів і заходів, визначених у Європейському освітньому просторі, Плані дій щодо цифрової освіти (Digital Education Action Plan) та Європейській програмі навичок (the European Skills Agenda). Серед іншого програма також забезпечуватиме реалізацію Молодіжної стратегії ЄС 2019-2027. І, звичайно, викладання, навчання та проведення досліджень з питань європейської інтеграції, зокрема щодо майбутніх викликів та можливостей ЄС в межах напряму "Жан Моне".

Для трьох сфер діяльності Програми – освіта та професійний розвиток, молодь і спорт, основними цілями будуть такі:

  • сприяння академічній мобільності у сфері освіти та професійного розвитку;
  • сприяння неформальній та інформальній навчальній мобільності у сфері молоді;
  • сприяння навчальній мобільності персоналу сфери спорту.

Буде також підтримано нові флагманські ініціативи "Європейські університети", "Академії вчителів Еразмус+", "Центри досконалості у сфері професійної (професійно-технічної) освіти" та "Відкривай ЄС".

Більшість напрямів програми Еразмус+ для КПІ ім. Ігоря Сікорського є достатньо знайомими, адже університет уже має досвід участі в її заходах попередніх років (нагадаємо, програма Європейського Союзу Еразмус+реалізується з 2014 року). Зокрема, КПІ виконував 5 проєктів за напрямом "Розвиток потенціалу вищої школи", 2 проєкти "Жан Моне" і понад 70 проєктів академічної мобільності.

За інф. ДМС

Дата події