У Київській політехніці відтепер навчатимуть фахівців у ліфтовій галузі. Науково-освітнім партнером проєкту буде Корейський інститут ліфтів. Угоду про співпрацю уклали на онлайн-зустрічі сторін. Ініціатором ідеї став посол Республіки Корея в Україні Лі Ян Гу. Відтак на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського діятиме професійна школа з підготовки спеціалістів за напрямами: інженерія ліфтів, конструкція ліфтів, установка ліфтів та їх технічне обслуговування.

Очолить це відділення в КПІ директор Механіко-машинобудівного інституту професор Микола Бобир: «Ми надзвичайно зацікавлені у науково-освітній співпраці з Korea Lift College. Сподіваємось на плідну роботу. Для нас важливо не лише навчати фахівців високого рівня, а й бути певними у їх дальшому працевлаштуванні. Тому хотіли б з’ясувати всі нюанси можливостей роботи наших випускників, зокрема, і в Кореї. Адже чітко окреслені перспективи слугуватимуть додатковим стимулом для наших студентів».

Участь у підписанні меморандуму від Korea Lift College взяли ректор Лі Хьон Сок, професор Йон Джун Ко, начальник відділення Чан-Сик Пак, член ради директорів Йон Хо Ян і представник Інституту Сун Ок Пак. «Наш заклад сповідує комплексний підхід, навчаючи від проєктування до обслуговування обладнання. Наша система дає змогу спеціалістам знайти роботу не лише як обслуговчий персонал ліфтів, а й працювати в компаніях, що розробляють і проєктують ліфти. Крім того, ми зацікавлені розробляти ліфти, що працюватимуть на космічних станціях, тому для нас дуже важливим є фундаментальний досвід КПІ у галузі космонавтики», – зазначив Лі Хьон Сок.

Делегацію Київської політехніки очолив проректор з міжнародних зв’язків Сергій Сидоренко: «Особливо приємно зазначити, що ініціатива, що ми починаємо реалізовувати, – це пропозиція посла Республіки Корея в Україні пана Лі Ян Гу. Ми також вдячні ректорові Лі Хьон Соку за швидкі й результативні переговори. Для КПІ ім. Ігоря Сікорського – як для університету дослідницького типу – вкрай важливим є одностайність двох сторін у тому, що реалізовуватиметься не лише освітня, а й науково-дослідна співпраця у галузі ліфтів та ескалаторів, особливо в контексті таких проєктів, як smart city».

Учасники зустрічі сподіваються на результативну співпрацю й налагодження дружніх відносин, тож обмінялися взаємними запрошеннями відвідати навчальні заклади.

Дата події